دهان شویه فاقد الکل: مزیت آن چیست؟

گنجاندن دهان شویه ها در برنامه ی روتین مراقبت از بهداشت دهان و دندان افراد توسط دندان پزشکان بسیار توصیه می شود. این امر به دلیل راحتی و سرعت استفاده و اثربخشی آن است. به طور کلی، در کنار مسواک و نخ دندان ها، انواع بسیار زیادی از دهان شویه ها نیز تولید می شوند که هر یک منافع خود را در زیبایی و سلامت دندان ها دارند. این دهان شویه ها را می توان با تجویز پزشک یا با مراجعه ی مستقیم به داروخانه تهیه کرد. با این حال، دهان شویه فاقد الکل محصولی است که ارزش آن به نیاز فرد بستگی دارد. انتخاب دهان شویه ای که نیازهای شخصی شما را برآورده سازد اهمیت بسیار زیادی دارد.

چرا باید از دهان شویه فاقد الکل استفاده کرد؟

برخی از دهان شویه های عرضه شده در بازار حاوی الکل – به طور خاص اتانول – هستند که می تواند باعث احساس سوزش، طعم نامطبوع و خشکی در دهان شوند. اگر شما دچار سندرم سوزش دهان یا سایر ناراحتی های دهان و دندان هستید، بهتر است از دهان شویه فاقد الکل استفاده کنید تا وضعیت خود را تشدید نکنید. زیرا شدت یافتن این مشکلات در پی استفاده از دهان شویه های حاوی الکل دیده می شود.

افرادی که دچار خشکی دهان مزمن هستند یا در اثر بیماری یا داروی خاصی مانند سندرم شوگرن یا دیابت یا تابش درمانی دچار خشکی دهان هستند، می توانند از مزایای دهان شویه فاقد الکل بهره ببرند. این نوع دهان شویه به خصوص برای افرادی که دچار سوسابقه ی مصرف الکل نیز هستند بسیار مفید است.

جدا از این موارد، تحقیقات نشان داده اند که دهان شویه فاقد الکل اثر بهتری در درخشش، رنگ، سختی و سایش کامپوزیت های ترمیمی دندان نسبت به دهان شویه های حاوی الکل دارد.

انواع دهان شویه های فاقد الکل در بازار

انواع مختلفی از دهان شویه فاقد الکل در بازار وجود دارد و بسیاری از آنها حاوی مواد تشکیل دهنده برای جلوگیری از پوسیدگی دندان، بیماری های پریودنتال (بیماری لثه)، خشکی دهان، بوی بد دهان و پلاک و تجمع تارتار هستند. برخی نیز به سفید کردن دندان های شما کمک می کنند. بهتر است دهان شویه حاوی مواد تشکیل دهنده فعال، ستیل پیریدینیوم کلراید (CPC) باشد که در کاهش پلاک و التهاب لثه تاثیر زیادی دارد. این نوع دهان شویه با حفاظت ۱۲ ساعته ی آنتی باکتریال حتی پس از وعده های غذایی اصلی و نوشیدنی های اسیدی به بهبود سلامت دندان ها کمک می کند.

سایر مواد

طیف گسترده ای از محصولات موجود در بازار حاوی انواع مواد فعال، جدا از CPC هستند. کلرهگزیدین گلوکونات معمولا به عنوان موثر ترین ماده ی دهان شویه در نظر گرفته می شود. این ماده به کاهش میزان تشکیل پلاک های باکتریایی و حدت پلاک میکروبی و کاهش التهاب لثه کمک می کند.

در کنار دهان شویه های رایج کارخانه ای، دهان شویه های طبیعی و ارگانیک نیز به تازگی راه خود را در بازار پیدا کرده اند و به محبوبیت زیادی دست یافته اند. برای مثال ژل آلوئه ورا ۲۰ درصد نوعی دهان شویه ی ضد عفونی کننده است. این فرمول اثرات ضد التهابی و ضد قارچی دارد و کسانی که از مشکلات دهان و دندان رنج می برند به خوبی می توانند از مزایای آن بهره مند شوند.

منبع

Colgate

2 پاسخ

تعقیب

  1. […] مقداری مواد ساینده برای حذف لکه از سطح دندان باشند. دهان شویه هم می تواند حاوی هیدروژن پراکسید باشد که ماده ای […]

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *