مواد غذایی مفید برای لثه: تقویت بافت نرم دهان

جینجیویت اولین مرحله از بیماری لثه است که مشخصه آن قرمزی، تورم و خونریزی است. در صورت عدم درمان، جینجیوت به بیماری پیشرفته تر پریودنتیت تبدیل خواهد شد. معاینه منظم دندانپزشکی و جرم گیری برای سلامت لثه های شما ضروری است. در عین حال با مصرف مواد غذایی مفید برای لثه می توانید به بهبود سلامت خود و کاهش ریسک ابتلا به بیماری لثه کمک کنید.

مواد غذایی مفید برای لثه:

مرکبات و دیگر میوه ها:

مرکبات که از مهمترین مواد غذایی مفید برای لثه هستند به رنگ های تند و تیز، عطر و طعم خود شناخته شده اند. آنها شامل پرتقال، نارنگی، لیمو، لیمو شیرین و گریپ فروت هستند. مرکبات ویتامین های ضروری بدن شما را تامین می کنند و منابع آنتی اکسیدان ها، به ویژه ویتامین C هستند. مصرف کم ویتامین C به واکنش ضعیف سیستم ایمنی بدن مرتبط است و افرادی که کمبود ویتامین دارند، در معرض خطر بیشتری برای بیماری لثه هستند. ویتامین C موجود در مرکبات می تواند باعث بهبودی بافت بدن و مبارزه با عفونت شود. توجه داشته باشید که مرکبات بسیار اسیدی هم هستند که ممکن است بر مینای دندان تاثیر منفی داشته باشند. اگر مایل به مصرف آبمیوه مرکبات هستید، برای محافظت از مینای دندان خود از نی برای نوشیدن آن استفاده کنید. در عین حال می توانید سایر میوه هایی را بخورید که دارای ویتامین C هستند اما کمتر اسیدی هستند که عبارتند از کیوی، گیلاس، انبه و انواع توت ها.

سبزیجات برگ سبز:

سبزیجات سبز برگ مانند بروکلی، کلم و اسفناج جز مواد غذایی مفید برای لثه هستند. همانند میوه ها، آنها نیز ویتامین ها و آنتی اکسیدان های مفید، مخصوصا ویتامین E و اسید فولیک بدن را تامین می کنند. ADHA خاطرنشان می کند که کمبود فولیک اسید موجب افزایش ابتلا به پلاک دندان و بیماری های لثه می شود. سبزیجات دارای برگ های سبز به دلیل محتوا بالای ویتامین E توصیه می شود. این ویتامین دارای توانایی های آنتی اکسیدانی مفیدی است که سلول ها را از آسیب محافظت می کند.

ماهی چرب:

ماهی های چرب مانند قزل آلا، ماهی تن، ماهی قزل آلا، ساردین ها و شاه ماهی ها حاوی پروتئین و اسیدهای چرب ضروری به نام امگا ۳ هستند. مطالعه ای در سال ۲۰۱۰ در مجله انجمن تغذیه آمریکا اثرات اسید چرب امگا ۳ بر پریودنتیت را نشان داده است. مصرف ماهی از بیماری لثه پیشگیری می کند. پروتئین موجود در ماهی های چرب به ایمنی بدن نیز کمک می کنند و در مبارزه با عفونت به بیمار کمک می کنند.

آجیل:

آجیل حاوی ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر، پروتئین و اسید های چرب ضروری است. برخی از نمونه های خوب آجیل عبارتند از آجیل، بادام و گردو. زینک یک ماده معدنی ضروری است که در آجیل یافت می شود. ADHA خاطرنشان می کند که افرادی که دارای کمبود زینک هستند بیشتر دچار بیماری لثه می شوند.

منبع:

livestrong

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *