اشکال در MRI به دلیل وجود ایمپلنت:

برای تشخیص بیماری ها در انسان از روش های متعددی استفاده می شود. یکی از این روش های تشخیصی MRI یا تصویربرداری رزونانس مغناطیسی است که جزئیات کاملی را از درون بدن انسان در اختیار پزشکان قرار می دهد. از این روش برای تشخیص بیماری های مرتبط با مغز و سر استفاده می شود. به علاوه بر استفاده از این روش تشخیصی در حوزه های پزشکی، از آن در دندانپزشکی نیز برای بررسی بافت های عامل TMJ و دیگر مشکلات دهان و دندان استفاده می شود. اما مواد دندانپزشکی به کار رفته برای ترمیم دندان ها یا روش های مورد استفاده از دندانپزشکی زیبایی می تواند باعث بروز اشکال در MRI شود. یکی از آنها اشکال در MRI به دلیل وجود ایمپلنت در دهان بیمار است.

از آنجا که امروزه بیماران زیادی از ایمپلنت برای جایگزینی دندان های خود استفاده می کنند، مسئله بروز اشکال در MRI به دلیل وجود ایمپلنت در دهان بیمار به سوال بسیاری از بیماران بدل شده است. از آنجا که از این روش برای تشخیص بیماری های مغز و اعصاب، آسیب در مغز و نخاع، بررسی چشم، گوش و سایر اعضای سر و گردن استفاده می شود، پاسخ این پرسش برای دسته زیادی از بیماران از جمله بیماران مبتلا به MS یا تومورهای مغزی اهمیت زیادی دارد.

اشکال در MRI به دلیل وجود ایمپلنت:

زمانی که بیمار آماده گرفتن MRI می شود، از وی خواسته می شود که تمام وسایل فلزی را از خود دور کند و از وجود فلزات و پروتز در بدن بیمار سوال می شود.

ممکن است سوالی که در اینجا پیش بیاید بروز اشکال در MRI به دلیل وجود ایمپلنت باشد. MRI از مغناطیس قوی برای اسکن بدن استفاده می کند. این روش در صورت وجود فلزات حاوی آلیاژ آهن و فولاد دچار مشکل می شود.

اما نکته در اینجاست که ایمپلنت ها اغلب از تیتانیوم یا آلیاژ تیتانیوم ساخته شده اند.

به همین دلیل در زمان انجام MRI جای نگرانی نیست. اما بهتر است متخصص را از وجود ایمپلنت در دهان باخبر سازید.

تنها مسئله ای که از این نظر وجود دارد، این است که وجود فلزات می تواند تصویر MRI را ناواضح کند. در شرایطی که بیمار دارای ایمپلنت باشد، تصویر MRI کمی در ناحیه وجود ایمپلنت ناواضح می شود. این مسئله تنها در شرایطی اهمیت دارد که ناحیه مورد نظر برای تشخیص دقیقا در نزدیکی ایمپلنت قرار داشته باشد.

در صورتی که بیمار دارای دندان مصنوعی یا اوردنچر متحرک باشد، بیمار باید آن را از دهان خارج کند تا کیفیت تصویر کاهش نیابد.

منبع:

dentalcarenews

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *