لق شدن دندان ارتودنسی شده: آیا ممکن است؟

آیا ممکن است ارتودنسی باعث لق شدن دندان و افتادن آن شود؟ خیر! تا یکی دو روز بعد از قرار گیری بریس روی دندان، دندان ها شروع به حرکت کرده و بیمار کمی احساس لق شدن می کند. لق شدن دندان ارتودنسی شده در روزهای اول درمان جزو روند طبیعی حرکت دندان است و دندان به همین طریق در ارتودنسی مسیر خود را به سمت مکان صحیح طی می کند.

حرکت دندان ها در طول ارتودنسی می تواند برای برخی بیماران ترسناک باشد. بیمار حس می کند دندان هایش لق شده اند و فضایی را بین آنها مشاهده می کند که پیش از این وجود نداشته است. این امر کاملا طبیعی است. اما با این حال، مواردی نیز وجود دارد که در صورت عدم رسیدگی می تواند باعث ایجاد مشکل شود.

آیا لق شدن دندان ارتودنسی شده ممکن است؟

تحقیقات نشان می دهند که حرکت دندان ها حداقل تا حدی باعث تغییر جزئی در شکل و اندازه ریشه دندان تمام بیماران می شود، اما این تغییرات به حدی جزئی است که در ۹۸ درصد بیماران بدون چشم مسلح قابل دیدن نیست.

با این حال، در چیزی در حدود ۲ درصد بیماران، کوتاه شدن ریشه دندان در طول درمان ارتودنسی مشاهده می شود. دلیل اصلی این جذب ریشه دندان هنوز مشخص نیست، اما محققان بر این باورند که مسائل ژنتیکی در کنار دوره درمان طولانی در حدود بیش از ۳ سال می تواند عامل این عارضه باشد. با این وجود، این امر عموما مشکل طولانی مدتی برای دندان به وجود نمی آورد. معمولا یک دندان می تواند تا نیمی از طول ریشه خود را از دست بدهد و هرگز مشکلی پیدا نکند.

بنابراین به طور کلی لق شدن دندان ارتودنسی شده در روزهای ابتدایی درمان طبیعی است اما مشکلی برای بیمار و دندان های وی ایجاد نمی کند. در صورتی که ارتودنتیست متوجه بروز تحلیل ریشه در بیمار شود، اقدامات درمانی لازم برای پیشگیری از پیشرفت بیماری انجام خواهد شد. لازم است بیمار هر زمانی که متوجه بروز مشکل ناگهانی یا عجیب در وضعیت دندان های خود شد، موضوع را با دندانپزشک خود در میان بگذارد.

در برخی موارد لق شدن دندان به دلیل بریس رخ نمی دهد. ابتلا به بیماری های لثه و سابقه لق شدن دندان می تواند هشداری برای این امر باشد. در صورتی که پیش از این دچار این مشکل بوده اید، لازم است هر چه سریع تر به دندانپزشک مراجعه کنید. فراموش نکنید که برای پیشگیری از لق شدن دندان ها، رعایت بهداشت دهان و دندان ضرورت دارد. این امر به پیشگیری از بیماری های پریودنتال و لق شدن دندان ها کمک می کند.

منبع:

drmichaels

1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *