کاربرد دهانشویه آنتی باکتریال چیست؟

شاید از خود می پرسید چرا باید از دهانشویه آنتی باکتریال استفاده کنید، اگر دندان های خود را مسواک می زنید و به طور مرتب نخ دندان می کشید؟ با این حال، تفاوت زیادی بین مسواک زدن تنها و انجام دادن هر دو کار وجود دارد. مسواک زدن دندان ها برای تمیز کردن آنها ضروری است. در کنار آن، دهانشویه در حفاظت از دهان و دندان از عفونت و التهاب ضروری است. انواع مختلفی از این محصول در بازار وجود دارد که هر یک در شرایط متفاوتی به کار می روند. بهتر است پیش از انتخاب دهانشویه با دندانپزشک خود مشورت کنید. کلینیک دندانپزشکی پردیس استفاده از دهانشویه آنتی باکتریال را برای درمان بیماری لثه توصیه می کند.

شستتن دهان دو بار در روز راه خوبی برای تازه نگه داشتن نفس و تمیز کردن دهان و دندان است. واقعیت آن است مسواک تنها به ۲۵ درصد از دهان شما دسترسی دارد. قدرت دهانشویه با کل باکتری های دهان مبارزه می کند. تحقیقات نشان می دهند که استفاده از دهانشویه آنتی باکتریال می تواند به درمان بیماری لثه و پیشگیری از نیاز به جراحی لثه کمک کند.

دهانشویه آنتی باکتریال می تواند درد و عفونت را در دهان از بین ببرد. از این دهانشویه برای کاهش التهاب لثه و بافت نرم دهان استفاده می شود. این نوع دهانشویه می تواند عارضه هایی مانند زخم بافت نرم، ژنژیویت و پریودنتیت را درمان کند.

دهانشویه آنتی باکتریال حاوی چه موادی است؟

در داروخانه با دو دسته دهانشویه رو به رو می شوید. دهانشویه های تزئینی و درمانی. دهانشویه تزئینی یا زیبایی را معمولا در تبلیغات می بینیم. آن را می توانید در تمام داروخانه ها پیدا کنید. این نوع دهانشویه به طور موقت بوی بد دهان را از بین می برد و مزه نعناع در دهان شما به جای می گذارد. با این حال، این دهانشویه نمی تواند باکتری های مضر دهان را از بین ببرد و از این نظر سودی ندارد.

دهانشویه درمانی نوع دیگر دهانشویه است که دهانشویه آنتی باکتریال نیز یکی از انواع آن است. این محصول حاوی موادی مانند ستیل پیریدینیوم کلراید، کلرهگزیدین، فلوراید و پراکسید است. ستیل‌پیریدینیوم کلراید به نظر می رسد رده ای از مواد شیمیایی پیچیده در شیمی باشد، اما این طور نیست. در واقع این ماده تنها یک ماده ضدعفونی کننده است که باکتری های دهان را از بین می برد. این ماده با کشتن باکتری ها عامل بوی دهان را از بین می برد و در واقع به جای پنهان کردن موقت مشکل، آن را از ریشه درمان می کند. کلرهگزیدین برای مبارزه با پلاک و بیماری لثه استفاده می شود و یکی از مواد تشکیل دهنده اصلی دهانشویه آنتی باکتریال است. بنابراین، این نوع دهانشویه تنها به تجویز پزشک قابل دسترسی است. این ماده در کشتن باکتری های مضر بسیار موثر است. برخی اسانس ها نیز به دهانشویه درمانی اضافه می شوند که اثر ضدمیکروبی دارند و طعم خوبی در دهان به جای می گذارند. فلوراید عنصر آشنایی است که آن را در خمیردندان دیده اید. این ماده با از بین بردن اسید، قند و باکتری های دهان از پوسیدگی دندان پیشگیری می کند. پراکسید ماده دیگری است که در دهانشویه درمانی دیده می شود و برای ضدعفونی دهان به کار می رود. این ماده نه تنها می تواند باکتری های دور دندان و لثه را از بین ببرد، بلکه به بهبود زخم های دهان نیز کمک می کند.

دهانشویه آنتی باکتریال چه مزایایی دارد؟

از این ماده برای درمان بیماری لثه یا پس از جرم گیری عمیق و جراحی لثه استفاده می شود.

در صورتی که بیماری پریودنتیت در شما تشخیص داده شود، مراحل درمانی متعددی را باید از سر بگذرانید. شاید برای شما جرم گیری عمیق، روت پلنینگ و اسکیلینگ انجام شود. در این شرایط، دهانشویه آنتی باکتریال برای کنترل پلاک و کشتن باکتری ها تجویز می شود.

بسته به پیشرفت بیماری لثه و توانایی کنترل باکتری های عامل بیماری، از روش های درمانی مختلفی استفاده می شود. همانند تمام داروها، لازم است که دستورالعمل دندانپزشک در این مورد رعایت شود. علاوه بر مصرف دهانشویه، باید مسواک زدن و نخ دندان کشیدن نیز به طور منظم انجام شود و در صورت لزوم از آنتی بیوتیک استفاده شود. دندانپزشک توصیه های مربوط به خوردن، آشامیدن و مسواک زدن پس از استفاده از دهانشویه را به شما خواهد کرد. هرگز بدون نظر دندانپزشک از دهانشویه های درمان استفاده نکنید. مصرف بیش از حد آنها می تواند باکتری های خوب دهان شما را نیز از بین ببرد و تعادل pH دهان را به هم بریزد.

معایب دهانشویه آنتی باکتریال چیست؟

استفاده از این نوع دهانشویه در طولانی مدت تجویز نمی شود. بلع این ماده نیز می تواند موجب مسمومیت شود. دهانشویه را در دهان خود قرقره کنید و بلافاصله تف کنید. پس از آنکه بیماری لثه شما تحت کنترل درآمد، از مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و دهانشویه حاوی فلوراید برای پیشگیری از ابتلا به بیماری لثه استفاده کنید.

دهانشویه آنتی باکتریال به دلیل وجود کلرهیگزیدین می تواند باعث ایجاد لکه های قهوه ای روی دندان شود. بنابراین، در طول درمان از مصرف چای، قهوه، سس گوجه، انواع توت و دیگر مواد غذایی حاوی رنگدانه خودداری کنید. اگر دارای ترمیم های دندانپزشکی مانند روکش و ونیر هستید، رعایت این نکات اهمیت دارد. کلرهیگزیدین می تواند به راحتی به بافت نرم و سخت متصل شود. بنابراین، مصرف مواد حاوی رنگدانه باعث تغییر رنگ دندان می شود.

فراموش نکنید که استفاده از دهانشویه نباید جایگزین بهداشت دهان و دندان شود بلکه مکملی برای آن به حساب می آید. همانند سایر تمیزکننده های مکمل بهداشت دهان و دندان استفاده از دهانشویه نیز برای تمیز کردن نقاطی به کار می رود که دسترسی به آن برای مسواک و نخ دندان دشوار است. انتخاب یک دهانشویه مناسب به شرایط دهان و دندان، نیازهای فردی و تشخیص دندانپزشک بستگی دارد.

استفاده از دهانشویه به خصوص دهانشویه های حاوی الکل و فلوراید در کودکان زیر ۶ سال توصیه نمی شود. احتمال بلع مایع در این کودکان زیادتر است و مواد تشکیل دهنده دهانشویه درمانی می تواند موجب بروز تهوع، استفراغ و حتی مسمومیت کودک شود. پیش از خرید یک محصول، به خصوص محصولات بهداشتی، در مورد آن با دندانپزشک خود مشورت کنید.

منبع:

jwestortho

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *