پرکننده کامپوزیت: ترمیم پوسیدگی دندان
اگر دچار درد حاصل از شکستگی دندان یا ترک در آن شده اید یا مینای دندان شما پوسیده شده است، احتمالا برای محافظت از دندان خود در برابر پوسیدگی بیشتر به پر کردن دندان نیاز دارید. آمالگام ها، اغلب با نام پر کننده های نقره ای، برای محافظت از دندانی به کار می روند که دچار پوسیدگی زیاد شده و نیاز به تقویت و محافظت دارد. بسته به شرایط نوع ماده پرکننده می تواند به تشخیص دندان پزشک یا دلخواه بیمار تغییر کند. در این نوشتار با پرکننده کامپوزیت به عنوان یکی از راه های در حال رواج در حوزه پر کردن دندان آشنا می شویم.
پیشرفت در دندانپزشکی امکان ارائه روش های دندانپزشکی زیبایی بیشتری را در اختیار دندانپزشکان قرار داده است. پر کننده کامپوزیت در حال حاضر محبوب ترین مواد مورد استفاده توسط دندانپزشکان هستند. آمالگام (نقره ای) هنوز هم به طور گسترده ای استفاده می شود و به عنوان یک گزینه درمانی خوب پذیرفته شده است؛ با این حال با توجه به ظاهر زیبای مواد پر کننده سفید بسیاری از بیماران به دنبال آنها هستند.
دندان های شکسته و فرسوده، وجود شکاف، دندان ترک خورده و پوسیده، همه با مواد کننده کامپوزیت قابل رفع شدن هستند. پرکننده کامپوزیت در سایه ها و رنگ های مختلف وجود دارند و با توجه به رنگ فعلی دندان می توانند مورد استفاده قرار گیرند تا دیده شدن آنها روی دندان تقریبا غیر ممکن شود. بعد از استفاده از این مدل پرکننده ها می توانید به راحتی از ته دل بخندید و دیگر نگران دیده شدن پوسیدگی دندان ها و پرشدگی آنها نباشید.
پرکننده کامپوزیت چگونه قرار داده می شود؟
پس از آماده سازی دندان و تخلیه پوسیدگی، دندانپزشک کامپوزیت را به صورت لایه ای روی دندان قرار می دهد و با استفاده از نور مخصوص هر لایه را سخت می کند. زمانی که این فرآیند به پایان برسد، دندانپزشک کامپوزیت را شکل می دهد تا با دندان تناسب پیدا کند. سپس برای جلوگیری از رنگ گرفتن و فرسودگی زودهنگام کامپوزیت را پرداخت می کند.
هزینه آن چقدر است؟
قیمت ها بسته به مقدار مواد مورد استفاده و مقدار پوسیدگی متفاوت است، اما به طور معمول هزینه استفاده از کامپوزیت دو برابر آمالگام یا پرکننده نقره ای تمام می شود.
مزایای استفاده از آن چیست؟
زیبایی دندان جز مزایای اصلی پرکننده کامپوزیت است، زیرا دندان پزشک می تواند سایه ای را خلق کند که کاملا با رنگ دندان همرنگ است. از سوی دیگر کامپوزیت مستقیما به دندان می چسبد و محکم تر از آمالگام است از این نظر نسبت به آمالگام در برابر فرسایش مقاوم تر است.
معایب استفاده از آن چیست؟
پس از انجام پرشدگی با کامپوزیت، بیمار ممکن است حساسیت بیشتری را در دندان خود تجربه کند. از سوی دیگر سایه کامپوزیت می تواند با نوشیدن چای، قهوه یا سایر مواد رنگ دار کمی دچار تغییر شود. در این صورت اگر بیمار نسبت به رنگ دندان حساس باشد، دندان پزشک می تواند روی کامپوزیت را با یک پوشش پلاستیکی روشن تر از کامپوزیت بپوشاند تا در طول زمان این مشکل بروز نکند. اگر چه کامپوزیت ها در برابر فرسایش مقاوم تر هستند، اما در برابر ضربه یا جویدن مواد سخت به خوبی امالگام عمل نمی کنند.
روند استفاده از پرکننده کامپوزیت روی دندان نسبتا سریع است و می تواند در یک جلسه انجام می شود. گاهی اوقات، پس از پر شدن دندان، بیمار تا چند روز دچار حساسیت در دندان، به خصوص در هنگام مصرف مواد سرد و گرم، می شود. این امر طبیعی است و طی چند روز از بین می رود. پس از جلسه درمانی به شما توصیه های لازم برای چند روز آینده و حفظ سلامت دندان خواهد شد.
مثل همیشه توصیه می کنیم که برای اطمینان از سلامت دندان های خود هر شش ماه یک بار به دندان پزشک مراجعه کنید و بهداشت عمومی دهان و دندان خود را حفظ نمایید.
تعقیب
[…] حالی که مواد پرکننده دندان در طول یک جلسه بر روی دندان قرار می گیرند، انله ها قبل […]
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.