پوسیدگی ناگهانی دندان: یافتن علل زمینه ساز
پرسش: من سال هاست که معاینات روتین دندانپزشکی را به طور مرتب پیگیری می کنم و همواره دندان های سالمی داشته ام. با این حال، به تازگی دچار پوسیدگی ناگهانی دندان شده ام. چندین دندان من به طور همزمان خراب شده است. دلیل چنین مشکلی چیست؟
پاسخ:
چنانچه به تازگی دچار پوسیدگی ناگهانی دندان شده اید، ابتدا باید علت را بیابید. پر کردن و ترمیم دندان مرحله اول است. اما اول باید بدانید چرا این اتفاق برای شما افتاده است. در غیر این صورت مشکل دوباره ایجاد می شود. پیشگیری همیشه بهترین درمان است.
زمانی که فردی بدون سابقه پوسیدگی دندان، به طور ناگهانی دچار این مشکل می شود، تقریبا همیشه چیزی محیطی باعث این تغییر ناگهانی شده است. بنابراین، باید تغییر در رژیم غذایی و عادات زندگی را بررسی کرد.
آیا به تازگی به قهوه خود شکر بیشتری اضافه می کنید؟ آیا مصرف نوشابه شما افزایش یافته است؟ برخی از افراد نیز به دلیل مصرف برخی قرص ها قبل از خواب و بعد از مسواک زدن دچار این مشکل می شوند. برای مثال قرص ملاتونین که برای تنظیم خواب مصرف می شود، به دلیل وجود شکر زیاد در ترکیبات خود، می تواند موجب پوسیدگی ناگهانی دندان شود.
دلایل زیر نیز برای ابتلا به پوسیدگی ناگهانی دندان محتمل است:
تغییر در روال روزمره:
اگر پیش از این دچار پوسیدگی دندان نشده اید، احتمالا اکنون چیزی در زندگی شما تغییر کرده است. فاکتورهای شیوه زندگی مانند رژیم غذایی، استرس، شروع مدرسه یا یک شغل جدید و عادت های جدید را بررسی کنید.
استرس:
استرس فقط در سر شما نیست بلکه بر تمام بدن تاثیر می گذارد. استرس پاسخ سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد. استرس همچنین می تواند دهان شما را خشک کند یا موجب مصرف غذاهای اشتباه شود.
شروع ورزش:
اگر به تازگی شروع به ورزش کرده اید، ورزش می تواند شما را دچار خشکی دهان کند. بزاق به خنثی کردن اسیدهای موجود در دهان کمک می کند. اگر خشکی دهان موجب کاهش تولید بزاق شود، ممکن است دچار پوسیدگی ناگهانی دندان شوید.
شکر مداوم:
هنگامی که پای دندان هایتان به میان می آید، مقدار شکر مصرفی شما به اندازه زمان مصرف آن اهمیت ندارد. خوردن پنج تکه کیک بزرگ با هم بهتر از مکیدن یک آب نبات به مدت نیم ساعت است.
ابتلا به گلودرد:
مصرف آبنبات های گلودرد به دلیل محتوای شکر بالا عامل اصلی پوسیدگی ناگهانی دندان هستند که بسیاری از افراد از آن اطلاع ندارند.
غذاهای اسیدی بیشتر:
آیا غذا یا نوشیدنی مورد علاقه شما تغییر کرده است؟ چنانچه این مواد محتوای اسیدی زیادی داشته باشند، احتمال بروز پوسیدگی بیشتر می شود. برخی از مواد غذایی اسیدی رایج عبارتند از مرکبات، سس گوجه فرنگی، نوشیدنی های ورزشی و نوشابه.
سریع مسواک زدن:
اکثر مردم به امید سریع تمام شدن این کار محکم و سریع مسواک می زنند. اما آنچه آنها نمی دانند این است که برس های سفت مسواک می تواند به لثه و مینای دندان آسیب بزند.
ابتلا به بیماری جدید:
بیماری هایی مانند سرطان، دیابت و بیماری های رماتیسمی می توانند به دندان های شما آسیب بزنند. شیمی درمانی با خشک کردن دهان، دندان ها را مستعد ابتلا به پوسیدگی می کند. سندرم شوگرن فرد را دچار پوسیدگی ناگهانی در چند دندان می کند و عفونت های دهان را افزایش می دهد.
در صورتی که به تازگی تعداد دفعات مراجعه شما به دندانپزشک افزایش یافته است، بهتر است برای جلوگیری از این سیکل معیوب علت ریشه ای آن را بیابید.
تعقیب
[…] هایی که به دلیل پوسیدگی شدید یا سایر علل، دارای شکل مناسبی نیستند، قادر به […]
[…] پوسیدگی دندان مراحل مختلفی دارد. مشکل ابتدا با مقداری فرسایش مینا شروع می شود. در این مرحله ممکن است فرد با لکه های سفیدی روی دندان خود رو به رو شود. در این مرحله پوسیدگی قابل برگشت و درمان است. فرد می تواند با مسواک زدن و مصرف دهانشویه حاوی فلوراید فرآیند تخریب مینا را معکوس کند. در مراحل شدیدتر، ریشه و پالپ دندان دچار عفونت و آبسه می شوند. در این مرحله فرد به درمان فوری تخصصی نیاز دارد، در غیر این صورت عفونت به سایر نقاط بدن منتشر می شود. در ادامه درمان عفونت دندان بررسی می شود. […]
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.