بیماری های قابل تشخیص توسط دندانپزشک

مراقبت های منظم دندانپزشکی برای سلامتی کلی لثه ها و دندان های شما بسیار مهم است. اما آنچه ممکن است ندانید این است که دندانپزشک می تواند نشانه هایی از سایر مسائل پزشکی غیر دندانی را نیز در طول معاینه در دهان شما تشخیص دهد. برخی بیماری های قابل تشخیص توسط دندانپزشک عبارتند از: دیابت، عفونت، سرطان دهان، اچ آی وی، استرس، تغذیه نامناسب، و پوکی استخوان.

بیماری های قابل تشخیص توسط دندانپزشک:

دیابت:

برخی از نشانه هایی که می توانند وجود دیابت را نشان دهند عبارتند از: دندان های لق، دهان خشک، تحلیل لثه، لثه های خشک و خونریزی لثه. سیستم ایمنی ضعیف بدن و ناتوانی در مبارزه موثر با بیماری باعث می شود که التیام زخم ها و عفونت خطوط لثه در بیماران دیابتی بسیار مشکل باشد. خونریزی لثه همیشه به این معنی نیست که دچار دیابت هستید، بلکه مشکل می تواند به دلیل ابتلا به بیماری های پریودنتال نیز باشد. با این حال، این علائم هشدار دهنده اولیه ممکن است باعث شود که دندانپزشک از شما بخواهد برای بررسی سطح قند خون به پزشک متخصص مراجعه کنید.

عفونت:

اگر دندانپزشک علائم ناراحت کننده ای از عفونت در دهان شما بیابد، ممکن است برای درمان مشکل آنتی بیوتیک تجویز کند. افراد ممکن است در پی عمل جراحی دندان، تروما به دهان یا مشکلاتی از این قبیل دچار عفونت شوند. علائم عفونت عبارتند از درد شدید، تورم، قرمزی در اطراف ناحیه آسیب دیده، احساس گرما در حین لمس ناحیه، تب و تخلیه عفونت از زخم یا دندان. عفونت می تواند به سایر قسمت های بدن، از جمله ریه ها و قلب گسترش یابد. بنابراین درمان آن ضروری است.

سرطان دهان:

یکی از دیگر بیماری های قابل تشخیص توسط دندانپزشک سرطان دهان است. این سرطان شایع ترین نوع سرطان در ایالات متحده است و هر سال بیش از ۳۰ هزار مورد جدید گزارش می شود. هنگامی که دو بار در سال به دندانپزشک مراجعه کنید علائم این بیماری در مراحل اولیه قابل تشخیص است. در اغلب موارد این بیماری خود را به عنوان ضایعات قرمز و سفید در کف و سقف دهان یا زبان نشان می دهد. عوامل خطر که باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطان دهان می شوند عبارتند از مصرف الکل، سیگار کشیدن و قرار گرفتن در معرض HPV، ویروس پاپیلومای انسانی، که باعث ایجاد سرطان گردن رحم نیز می شود. یک دندانپزشک می تواند در طول معاینه علائم سرطان را نیز تشخیص دهد.

HIV:

برخی از شرایط دهان ممکن است نشان دهند که بیمار مبتلا به HIV است. در موارد کودکان ممکن است تورم غدد بزاقی باشد که باعث خشکی دهان می شود. کودکان مبتلا به HIV اغلب در معرض ضایعات و ویروس های دهان مانند هرپس، تبخال، HPV و کاندیدیازیس دهان هستند. بزرگسالان مبتلا به HIV ممکن است نشانه هایی مانند زگیل دهان، ضایعات، نقاط سفید، قرمز، بنفش یا قهوه ای روی زبان یا دهان و سایر عفونت ها را نشان دهند.

این علائم به تنهایی لزوما به این معنی نیست که مبتلا به HIV هستید، هر چند که در مجموع ممکن است دندانپزشک به شما توصیه کند که یک آزمایش خون دهید.

استرس:

هنگامی که روزها و هفته ها استرس دارید بدن شما به این مقدار فشار واکنش نشان می دهد. یکی از رایج ترین تظاهرات فیزیکی استرس دندان قروچه است. دندان قروچه ممکن است در شب رخ دهد و شما از آن بی خبر باشید. با مشاهده نشانه هایی از سایش دندان ها و وجود ترک در دندان، دندانپزشک احتمال وجود دندان قروچه می دهد و به شما استفاده از نایت گارد را توصیه می کند. در عین حال، ممکن است برای تغییر سبک زندگی یا استفاده از روش های کاهش استرس شما را به یک مشاور ارجاع دهد.

تغذیه ضعیف:

بیماران مبتلا به اختلالات خوردن یا تغذیه ضعیف نیز نمی توانند بیماری خود را از دندانپزشک پنهان کنند. اکثر افرادی که دچار بولیمیا هستند شاید بتوانند از سایرین بیماری خود را مخفی کنند، اما پنهان کردن آنها از دندانپزشک دشوار است. این افراد ابتدا برای رفع نیاز روانی خود مقدار زیادی غذا می خورند و سپس به صورت عمدی تلاش می کنند که استفراغ کنند. اسید معده برای دندان مضر است و باعث فرسایش دندان می شود.

پوکی استخوان:

پوکی استخوان به ویژه در زنان بعد از یائسگی رایج است، هرچند که این بیماری در تمامی افراد محتمل است. دندانپزشک به دنبال نشانه هایی از قبیل دندان های لق یا تحلیل لثه خواهد گشت که نشانه ای از تغییر در استخوان های حامی دندان است. هنگامی که دندانپزشک شاهد چنین علائمی به خصوص در فردی مستعد ابتلا به پوکی استخوان باشد، حتما فرد را به متخصص مربوطه ارجاع خواهد داد.

معاینات شش ماه یک بار دندانپزشکی برای سلامت دهان و دندان شما از اهمیت زیادی برخوردار است. دندانپزشک می تواند تغییرات دهان و دندان شما را زیر نظر بگیرد و شما را از احتمال ابتلا به خطر آگاه کند. اگاهی زودهنگام از بیماری های قابل تشخیص توسط دندانپزشک در درمان موفق آنها نقش زیادی دارد.

منبع

۱۲۳dentist

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *