رشد استخوان در دهان: علل و درمان
سلامت دهان و دندان مهم است. این امر نه تنها بر توانایی فرد در خوردن غذا تاثیر می گذارد، بلکه بر سیستم ایمنی، قلب و خطر بیماری های مزمن در بقیه بدن نیز تأثیر دارد. به همین دلیل امروزه افراد به سلامت دهان و دندان خود بیشتر توجه می کنند. با این حال، پوسیدگی و بیماری های لثه تنها چیزی نیست که باید به آن توجه شود. لازم است که هر گونه تغییر غیرطبیعی در دهان به ویژه رشد استخوان در دهان نیز بررسی گردد.
در این نوشتار اطلاعات بیشتری در مورد علل و گزینه های درمان رشد استخوان در دهان ارائه می شود. با این حال، مطالب این نوشته نباید جایگزین مشاوره تخصصی دندانپزشک شود. هر گونه تغییر در دهان باید تحت نظر دندانپزشک قرار گیرد.
رشد استخوان در دهان چیست؟
تروما، استرس یا عفونت در دهان می تواند باعث ایجاد اکستروژن های استخوانی در بالای قوس و در اطراف فک شود. گاهی اوقات این عارضه را در زیر زبان نیز می توان دید. این عارضه بخشی از یک بیماری به نام اکستوزیس است. انواع موارد رشد استخوان در دهان می تواند متفاوت باشد. در برخی موارد رشد استخوان به حدی جزئی است که به سختی قابل مشاهده است. برخی دیگر نیز به قدری حاد است که مانع خوردن و صحبت کردن بیمار می شود.
معمولا رشد استخوان در دهان از طریق پوست و یا لثه به داخل دهان نفوذ نمی کند. از آنجا که سطح زیرین دیده نمی شود تشخیص عامل مشکل دشوار است. در چنین وضعیتی برخی افراد تصور می کنند که دچار سرطان دهان شده اند. با وجودی که بروز چنین حالتی در دهان ناخوشایند است، اما جز عوارض خوش خیم به حساب می آید. این عارضه تنها زمانی موجب نگرانی می شود که در اثر فشار و سایش استخوان به بافت، دهان فرد دچار زخم شود.
درمان:
اگر عارضه کوچک باشد، رشد استخوان در دهان به طور معمول نیازی به درمان ندارد. با این حال، گاهی فرد دچار مشکلاتی می شود که چاره ای به جز اقدام به حذف مشکل نخواهد بود. به عنوان مثال، اگر رشد استخوان غیر قابل کنترل باشد، می تواند توانایی صحبت کردن فرد را مختل کند. همچنین در چنین شرایطی غذا خوردن بیمار نیز با دشواری همراه خواهد بود، زیرا مواد غذایی ممکن است بین استخوان گیر کنند. گاهی نیز استخوان در نقطه ای رشد می کند که دارای لبه های تیز است. بنابراین بیمار دائما به زخم های دهانی مبتلا خواهد شد. چنانچه استخوان در لبه لثه در خط دندان رشد کند، جایگیری دندان مصنوعی در دهان دشوار یا غیر ممکن خواهد شد.
بنابراین برای درمان این عارضه از جراحی استفاده خواهد شد:
- در ابتدا، برشی در بافت نزدیک به استخوان اضافه در دهان زده می شود.
- سپس از یک ابزار ویژه برای خرد کردن استخوان اضافی استفاده خواهد شد.
- متأسفانه، روی هر استخوان نیز باید برشی ایجاد شود.
- سپس استخوان تخلیه و زخم بسته می شود.
من ویدا هستم چند وقت پیش دندونم عصب کشی کردم بعد عصب کشی که تو مرحله دوم بود با درد دندون مواجه شدم ولی برای معاینه به دکترم مراجعه کردم گفت دندون نه شکسکتگی داره و تو عکس تمام مراحل پرفکت بود ، بعد دیدم درد دندون به سمت لثه و مثل آبسه مانند برطرف لثه و دندونم نیست قسمت بایت دندونم خوب بود. و شروع به آنتی بیوتیک خوردن کردم ، الان حدود ۵ روز میگذره و الان حس میکنم این آبسه به استخوان تبدیل شده تو حد فاصله لثه و پایین فک ، شما فکر میکنید این مشکل من چیه ؟ ممنونم