درمان آندربایت: روش هایی به غیر از جراحی فک

اگر تا به حال با کسی حرف زده باشید که تحت درمان آندربایت قرار گرفته است، احتمالا در نهایت گفتگوهای شما به شکستن استخوان فک، فک سیم پیچی شده، رژیم غذایی مایع و بریس قبل و بعد از جراحی رسیده است.

رسیدن به چنین حرف هایی برای شما که نگران خود یا کودکتان هستید قابل فهم است. اما بهتر است بدانید این ناهنجاری روش های درمانی دیگر هم دارد.

چرا مراجعه زودهنگام برای درمان آندربایت اهمیت دارد؟

هر چه سن بیمار پایین تر باشد، استخوان فک قابلیت شکل پذیری بیشتری دارند و نسبت به سنین بالاتر بهتر تغییر مکان می دهند. در صورتی که درمان به مراحل بعدی عمر موکول شود، استخوان های انعطاف پذیر فک به درجه ای از استحکام می رسند که جراحی تنها گزینه ممکن می گردد.

گزینه های زیر پنجره های ممکن قبل از اجرای جراحی هستند.

گسترش دهنده ها:

درست همانند زمانی که کودک به کراس بایت مبتلا باشد، ابتدایی ترین درمان آندربایت شامل استفاده از گسترش دهنده فک برای تنظیم قرارگیری دندان ها می شود. بدین صورت، فک از همه طرف تراز می شود.

گسترش دهنده کام مانند ریتینر ارتودنسی است با این تفاوت که شامل پیچی می شود که هر شب محکم می شود تا فک کودک به اندازه تجویز شده گسترش یابد.

بریس:

اگر کودک به آندربایت خفیف مبتلا باشد، استفاده از بریس می تواند نگرانی شما را کاهش دهد.

با این حال، اغلب اوقات از بریس همراه با یک هدگیر استفاده می شود. هدگیر فشار مستقیمی به استخوان های فک پایین اعمال می کند.

ماسک صورت با کشش معکوس (با یا بدون کپس چانه):

ماسک صورت شکلی از هدگیر است که در ترکیب با گسترش دهنده یا پس از آن به کار می رود. این فشار می تواند فک را به موقعیت صحیح هدایت کند.

این نوع ماسک می تواند با فشار رو به جلو با اتصال به بریس یا گسترش دهنده، باعث تغییر موقعیت فک شود.

ونیرها:

آندربایت خفیف را می توان با استفاده از ونیر درمان کرد. پوشش دادن دندان با ونیر می تواند ظاهر دندان را به نحوی تغییر دهد که دیگر اثری از آندربایت نماند. در این روش درمانی، هنری نهفته است که در صورت اجرای صحیح کسی متوجه هم تراز نبودن دو فک بالا و پایین نخواهد شد.

در صورتی که درمان آندربایت به موقع و در سن پایین انجام شود، لزوما با هزینه سنگین و درد زیاد همراه نخواهد بود. در صورتی که به ابتلای فرزند خود به این نوع ناهنجاری مشکوک هستید، حتما با ارتودنتیست یا دندانپزشک صحبت کنید.

منبع:

patientconnect365

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *