درمان خونریزی لثه: روش های ساده درمانی
خونریزی لثه در واقع نشانه مهمی از بیماری لثه است یا به عبارت ساده تر شاهدی است که بدن در حال مبارزه با عفونتی در لثه است. اگر این امر در مورد شما صدق می کند، شما تنها نیستید. تحمین زده می شود که بیش از ۵۰ درصد جمعیت جهان در حال حاضر به شکلی از بیماری پریودنتال مبتلا هستند. در عین حال، تحقیقات نشان می دهند که بیماری لثه با خطرات جدی برای سلامت و طول عمر ما همراه است. در نتیجه درمان خونریزی لثه و کنترل بیماری پریودنتال اهمیت زیادی دارد.
درمان خونریزی لثه:
مراجعه منظم به دندانپزشک:
بسیاری از افراد هر شش ماه یکبار را برای مراجعه به دندانپزشک تعیین می کنند. اما اگر لثه های شما خونریزی می کنند، بهتر است این کار را در فواصل نزدیک تر برای مثال هر ۳ ماه یکبار انجام دهید. از دندانپزشک در مورد فواصل معاینه و روش های پیشگیری از بیماری لثه سوال کنید.
مراجعه به پریودنتیست:
جرم گیری معمولی برای لثه و دندان های سالم انجام می شود. لثه های عفونی شده به مراقبت تخصصی تر نیاز دارند. از دندانپزشک خود در مورد نیاز به ارجاع به پریودنتیست سوال کنید و در صورت لزوم این کار را هر چه سریع تر انجام دهید.
مسواک زدن:
حتما می گویید این کار را که انجام می دادم! اما بسیاری از ما این کار را به قدر کافی انجام نمی دهیم. روزی دو بار و هر بار به مدت دو دقیقه دندان های خود را مسواک کنید.
درست مسواک بزنید:
اگر روزی دو بار و هر بار به مدت دو دقیقه مسواک می زنید، پس حتما تکنیک مسواک زدن شما اشکال دارد. از مسواک های نرم برای تمیز کردن دندان های خود استفاده کنید زیرا در تمیز کردن گوشه ها و انحناهای دندان انعطاف پذیر تر است. مسواک را در زاویه ۴۵ درجه و در راستای خط لثه در دست بگیرید.
دهانشویه:
همان طور که گفته شد خونریزی لثه در اثر عفونت باکتریایی ایجاد می شود. بنابراین استفاده از دهانشویه های آنتی باکتریال در درمان خونریزی لثه و در کاهش تعداد باکتری های دهان و ضدعفونی کردن آن موثر هستند.
اطلاعات خود را افزایش دهید:
عالی است! شما همین الان در حال انجام این کار هستید. خونریزی لثه با افزایش خطر بروز بیماری های قلبی، سکته، دیابت و وزن پایین جنین در هنگام تولد در ارتباط است. در نتیجه افرادی که به دنبال درمان بیماری خود برنمی آیند، در معرض بیماری های بیشتر و حتی کاهش طول عمر قرار دارند.
به پزشک عمومی مراجعه کنید.
لثه ها فقط بخشی از دهان نیستند، بلکه با بقیه بدن نیز در ارتباط هستند. معمولا خونریزی لثه نتیجه عفونت موضعی است. اما به ندرت می تواند نشانه ای از یک بیماری دیگر در بدن برای مثال تغییرات هورمونی، اختلالات خونی و حتی لوسمی باشد. در صورتی که با وجود مراجعه به دندانپزشک، خونریزی ادامه یافته است، بهتر است به پزشک عمومی نیز سری بزنید.
تغییر در سبک زندگی و رژیم غذایی:
یک رژیم غذایی حاوی میوه ها و سبزیجات خام می تواند ویتامین های مورد نیاز برای دندان و لثه های سالم را تامین کند. سیگار کشیدن، مصرف مواد غذایی شیرین و برخی عادات دیگر در زندگی از علل ابتلا به بیماری های لثه هستند که بهتر است برای درمان خونریزی لثه از آنها اجتناب کنید.
نخ دندان بکشید:
در بسیاری از مواقع تمیز نکردن بین دندان ها عامل خونریزی لثه است. معمولا مسواک نمی تواند به تمامی نقاط دندان دسترسی یابد. کشیدن نخ دندان می تواند پلاک و باکتری های جمع شده بین دندان ها را بیرون بکشد و سلامت دندان و لثه ها را تضمین کند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.