مزه بد در دهان: علائم، علل و درمان
حس کردن مزه بد در دهان چیز ناراحت کننده ای است و می تواند نشانه ای از وجود مشکلات دهان و دندان باشد. در صورتی که مزه بد دهان شما از بین نمی رود، با دندانپزشک یا پزشک خود مشورت کنید.
علائم مزه بد در دهان:
جوانه ها و اعصاب زبان به لذت بردن از مزه مواد غذایی و نوشیدنی ها کمک می کنند، اما می توانند عاملی بر احساس مزه بد هم باشند. برخی از بیماران احساس طعم فلز، تلخی، ترشی یا سوزش را گزارش کرده اند. گاهی مزه فقط ناخوشایند است. مزه بد ممکن است تا هفته ها ادامه یابد یا از بین برود و دوباره بازگردد.
علل احساس مزه بد در دهان:
بیماری ها، داروها، مکمل ها، ابتلا به سندرم ها و عفونت ها می توانند علل بروز طعم بد در دهان باشند. ابتلا به بیماری لثه، که در اثر حمله باکتری ها و تخریب بافت نرم ایجاد می شود، می تواند باعث احساس طعم بد در دهان به همراه بوی بد آن شود. از سوی دیگر، طعم بد دهان می تواند به دلیل مصرف داروهایی مانند آنتی بیوتیک، داروهای روانپزشکی، مکمل هایی نظیر مولتی ویتامین ها، آهن و کلسیم باشد.
سندرم سوزش دهان نیز می تواند باعث بروز طعم تلخ یا فلز مانند در دهان شود که اغلب در زنان در دوره یائسگی دیده می شود.
در برخی موارد عفونت دستگاه تنفسی فوقانی می تواند مسئول تغییر طعم در دهان باشد. عفونت های سینوسی و سرماخوردگی از شایع ترین علل این امر هستند.
ابتلا به دیابت، بیماری های کبد و کلیه و برخی سرطان ها نیز می توانند عامل مزه بد در دهان باشند.
درمان:
تشخیص علت بروز مزه بد یا تلخ در دهان برای درمان صحیح آن ضروری است. برای این منظور باید جرم گیری و معاینه دندان ها و لثه انجام شود تا ابتلا به بیماری های لثه یا پوسیدگی دندان مشخص شود. استفاده از دهانشویه با محافظت ۱۲ ساعته نیز می تواند به درمان بیماری های لثه کمک کند.
سایر درمان ها به شناسایی علت بیماری بستگی دارد.
مزه تلخ در دهان به خودی خود از بین نمی رود و نباید نادیده گرفته شود. در صورتی که به صورت مزمن به این مشکل مبتلا هستید، برای تشخیص و درمان با دندانپزشک یا پزشک عمومی خود مشورت کنید. زمانی که طعم بد از بین برود می تواند دوباره از مزه مواد غذایی و نوشیدنی های مورد علاقه خود لذت ببرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.