ریسک فاکتورهای دندان گچی:
اگر والدین مسئولی باشید، حتما به رژیم غذایی و رعایت بهداشت دهان و دندان فرزند خود دقت می کنید. اما حتی اگر تمامی اصول را رعایت کنید، باز هم ممکن است رشد دندان های کودک درست پیش نرود. عواملی در طول رشد دندان ممکن است بر نحوه شکل گیری دندان ها تاثیر بگذارد و منجر به بروز عارضه دندان گچی شود. اطلاع از ریسک فاکتورهای دندان گچی می توانند به اتخاذ اقدام درمانی در زمان مقتضی کمک کند.
ریسک فاکتورهای دندان گچی:
تولد زودرس، ابتلا به عفونت و تب بالا در دوره نوپایی که به آنتی بیوتیک نیاز داشته است، از ریسک فاکتورهای دندان گچی هستند.
این نوع دندان ها ضعیف تر هستند و بیشتر در معرض آسیب و پوسیدگی دندان قرار دارند. دندان این کودکان نسبت به مواد غذایی سرد و گرم حساس است. از سوی دیگر این نوع دندان بیشتر در معرض خطر تغییر رنگ قرار دارد.
کودکانی که سه ماه زودتر از موعد مقرر به دنیا آمده اند یا نوزادانی که با وزن پایین در هنگام تولد به دنیا آمده اند، بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به این عارضه قرار دارند. در این دوره، در حالی که نوزاد هنوز در رحم مادر است، مینای دندان در حال شکل گیری است و تولد زودهنگام می تواند شکل گیری مینای دندان را با اختلال مواجه کند.
مشکل دیگری که این دندان گچی ایجاد می کند، افزایش احتمال پوسیدگی دندان در اثر استفاده از شیشه شیر است. با وجودی که دندان های شیری باید در نهایت بیافتند، اما بهتر است یادآوری کنیم که دندان های مولر باید تا ۱۲ سالگی در دهان کودک بمانند. افتادن زودهنگام دندان شیری باعث ایجاد اختلال در رشد دندان دائمی می شود.
در صورتی که کودک شما در این دسته قرار گرفته است، لازم است که ریسک فاکتورهای او را در زمان معاینه به دندانپزشک اطلاع دهید.
در صورتی که کودک به این عارضه دچار شده باشد، روش های متعددی برای کمک به او وجود دارد. فلوراید درمانی می تواند مینای دندان را تقویت کند. بنابراین دندان در برابر تغییرات دمایی بسیار حساس خواهد شد.
چنانچه دندان ها دچار تغییر رنگ شده اند، روش های متعددی برای اصلاح آن وجود دارد. مهم ترین کار در همه این موارد حفاظت از دندان در برابر پوسیدگی کامل است.
این عارضه می تواند موجب نگرانی والدین شود، اما با رعایت بهداشت دهان و دندان می توان آن را کنترل کرد. لازم است که بهداشت دهان و دندان کودک در حالت ایده آل انجام شود و مصرف شکر توسط او کاهش یابد. بسیاری از موارد پوسیدگی دندان در کودکان قابل پیشگیری است، اما اگر ریسک ابتلا به پوسیدگی در کودک بالا باشد، باید اقدامات پیشگیرانه تخصصی برای او انجام گیرد. این امر ضرورت مراجعه منظم به دندانپزشک را تشدید می کند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.