آفت دهان در کودکان: علل، درمان و پیشگیری

آفت دهان فقط برای بزرگسالان نیست. اگر کودک نوپای شما از درد در دهان خود شکایت می کند یا نمی تواند چیزی بخورد، از او بخواهید دهانش را کاملا باز کند. در صورتی که متوجه حلقه های سفید یا قرمز داخل گونه، لب یا لثه ها او شدید، دچار آفت شده است. آفت دهان در کودکان معمولا بی خطر است و به درمان پزشکی نیاز ندارد. با تایید پزشک اطفال، می توانید با استفاده از روش های خانگی مشکل کودک خود را درمان کنید.

علل آفت دهان در کودکان:

آفت دهان مسری نیست، بنابراین کودک در اثر مصرف نوشیدنی یا پستانک مشترک دچار این عارضه نشده است. در صورتی که کودک لب خود را گاز بگیرد یا با استفاده از چنگال به بافت دهان خود آسیب بزند، این زخم می تواند آلوده شود و دچار آفت دهان شود. آفت دهان در کودکان گاهی در اثر استرس یا حساسیت به خمیردندان رخ می دهد. در موارد نادر نیز عارضه در اثر بیماری سلیاک، بهجت، یا ایدز ایجاد شود.

درمان:

درد آفت دهان معمولا طی ۱۰ روز از بین می رود. برخی از مواد غذایی، غذاهای اسیدی مانند گوجه فرنگی، مرکبات و مواد غذایی تند می توانند باعث تحریک آفت دهان شوند. به کودک با نی نوشیدنی بدهید تا با بافت آسیب دیده تماس پیدا نکند. در صورتی که آفت دهان باعث درد شدید در کودک شده است، او را به مطب پزشک اطفال ببرید. پزشک می تواند کرم مخصوصی برای بیحس کردن موضع تجویز کند.

قرقره دهان با محلول آب نمک می تواند به ضدعفونی کردن دهان و بیحس شدن زخم کمک کند.

پیشگیری:

در برخی موارد، مسواک زدن با خمیردندان حاوی SLS می تواند باعث آفت دهان در کودکان شود. اگر کودک شما به طور دائم دچار آفت دهان می شود، شاید بهتر باشد خمیردندان او را عوض کنید.

هشدار:

در موارد نادر، آفت دهان در کودکان می تواند نشان دهنده عارضه پزشکی جدی یا عفونت باشد. در صورتی که آفت دهان ظرف مدت دو هفته از بین نرفت، با دکتر اطفال کودک خود مشورت کنید. حتی اگر آفت به تازگی در دهان کودک ظاهر شده است، اما با سایر علائم و نشانه های بیماری مانند تب، راش پوستی، درد در دیگر نواحی دهان، تورم غدد یا گلو درد همراه است، لازم است هر چه سریع تر به پزشک اطفال مراجعه کنید. در صورتی که کودک قادر به خوردن و آشامیدن نیست، هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.

منبع:

livestrong

1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *