تاثیر تغذیه با شیر مادر بر سلامت دندان نوزاد:

امروزه اشتغال مادران در بیرون از خانه، مشارکت بیشتر آنها در فعالیت های اجتماعی و برخی کلیشه های غلط موجب شده است که بسیاری از نوزادان از تغذیه با شیر مادر محروم شوند. سازمان های جهانی بر اهمیت شیر مادر تاکید دارند و به مزایای متعدد آن بر مادر و کودک اشاره می کنند. به عنوان یکی از این مزایا، رابطه تغذیه با شیر مادر و دندان های نوزادان مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج این تحقیقات تاثیر تاثیر تغذیه با شیر مادر بر سلامت دندان نوزاد را ثابت می کنند. تحقیقات نشان می دهند که اپن بایت، اوربایت، و دیگر ناهنجاری های متوسط تا شدید دندان ها در بین کودکانی که به طور انحصاری با شیردهی از سینه مادر تغذیه شده اند کمتر دیده می شود.

تاثیر تغذیه با شیر مادر بر سلامت دندان نوزاد و ابتلا به مال اکلوژن های دندان:

در یکی از تحقیقات مهم در ارتباط با تاثیر تغذیه با شیر مادر بر سلامت دندان نوزاد بیش از ۱۳۰۰ کودک به مدت ۵ سال زیر نظر گرفته شدند که به دسته های تغذیه با شیر مادر صرفا در زمان تولد، تا ۳ ماهگی، ۱۲ ماهگی و ۲۴ ماهگی تقسیم شده و ابتلا به انواع مال اکلوژن های دندان در آنها مورد ارزیابی قرار گرفت.

نتیجه این تحقیق در مورد تاثیر تغذیه با شیر مادر بر سلامت دندان نوزاد کاملا توصیه های سازمان جهانی بهداشت را در مورد تغذیه انحصاری با شیر مادر تا شش ماهگی را تایید می کند.

نتایج این تحقیق نشان می دهد که تاثیر تغذیه با شیر مادر بر سلامت دندان نوزاد و پیشگیری از مال اکلوژن دندان به مدت شیردهی بستگی دارد. این تحقیق نشان می دهد که تغذیه انحصاری با شیر مادر می تواند به طور کامل از ناهنجاری های دهان جلوگیری کند.

محققان می افزایند که تغذیه انحصاری با شیر مادر فارغ از استفاده از پستانک ریسک ناهنجاری دندان را کاهش می دهد در حالی که نتیجه پیشگیری از ناهنجاری دندان با تغذیه گاه به گاه با شیر مادر به میزان استفاده از پستانک بستگی دارد. در مطالب پیشین در مورد مضرات پستانک برای دهان و دندان نوزادان صحبت شد که توصیه می کنیم آنها را مطالعه کنید.

تاثیر تغذیه با شیر مادر بر سلامت دندان نوزاد و پیشگیری از پوسیدگی دندان:

یکی از دیگر منافع تغذیه انحصاری با شیر مادر کاهش احتمال پوسیدگی دندان در این نوزادان است. تغذیه مداوم با شیر مادر ریسک مصرف نوشیدنی های حاوی شکر را کاهش می دهد. این نوع پوسیدگی دندان زمانی رخ می دهد که کودک در هنگام خواب با بطری شیرخشک یا آبمیوه تغذیه می شود. این نوع پوسیدگی بیشتر در دندان های پیش فک بالا دیده می شود، اما سایر دندان ها نیز می توانند دچار پوسیدگی شوند.

در مطالب پیشین در مورد این نوع پوسیدگی مفصل صحبت شد و به راهکاری های پیشگیری از پوسیدگی دندان شیری نوزادان در دوره شیردهی به خصوص برای شیردهی شبانه اشاره گردید. توصیه می کنیم این مطالب را مطالعه نمایید.

تاثیر تغذیه با شیر مادر بر سلامت دندان نوزاد و استحکام دندان ها:

شیر مادر غنی ترین تغذیه موجود در جهان را برای کودکان فراهم می کند، به نحوی که هیچ کدام از شیرخشک های موجود در بازار نمی توانند حاوی تمام مواد موجود در شیر مادر باشد. نوزادان برای رشد و نمو و حفظ سلامت خود به مکمل های زیادی نیاز دارند که برخی از این مکمل ها برای رشد دندان های شیری و دائمی حیاتی هستند. همان طور که می دانید، دندان های دائمی نوزاد حتی پیش از تولد در دهان وی شکل می گیرند و هر گونه کمبود مکمل می تواند بر سلامت آنها تاثیر بگذارد.

مراقبت از دندان های نوزاد تغذیه شده با شیر مادر:

یکی از مهم ترین سوالاتی که مادران شیرده می پرسند آن است که آیا تغذیه با شیر مادر نیز می تواند موجب پوسیدگی دندان شود؟ بله می تواند. شیر مادر نیز مانند شیرخشک حاوی قند است. به همین دلیل است که هر دو نوزادی که با شیر مادر یا شیر خشک تغذیه می شوند، باید از همان ابتدا مراقبت های دهان و دندان در مورد آنها رعایت شود. چند روز پس از تولد، لثه های نوزاد باید با یک دستمال یا گاز استریل تمیز شوند. پس از رشد اولین دندان، روزی دو بار باید دندان های نوزاد مسواک شود. پس از سه سالگی، دندان های کودک باید با مقداری خمیر دندان فاقد فلوراید به اندازه یک دانه برنج تمیز شود.

تاثیر تغذیه با شیر مادر بر سلامت دندان نوزاد: مصرف دارو توسط مادر

در صورتی که برای یک روند درمانی به مصرف دارو در زمان شیردهی نیاز دارید، در مورد تاثیر آن بر نوزاد با پزشک خود مشورت کنید. مصرف برخی از داروها مانند آنتی بیوتیک می تواند به سلامت نوزاد و دندان های او آسیب بزند. برای مثال، داروی تتراسایکلین می تواند موجب سیاه شدن دندان های نوزاد شود. معاینه دندان ها در طول دوره بارداری برای سلامت دندان مادر و جنین ضروری است. پیش از مصرف هر نوع دارو در دوره بارداری و شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

مادران شیرده باید مراقب سلامت دندان های خود باشند:

چیزی که در بین بسیاری از مادران دیده می شود آن است که آنها به اندازه نوزاد مراقب خود نیستند. مادر دیگر به اندازه قبل از دهان و دندان خود مراقبت نمی کنند و به اندازه قبل مسواک نمی زنند.

عدم توجه به بهداشت دهان و دندان موجب می شود که مادر در معرض پوسیدگی دندان و بیماری لثه قرار گیرد. پیشگیری از پوسیدگی دندان برای مادران ضروری است چرا که سلامت آنها به سلامت نوزاد گره خورده است. انتشار عفونت در بدن مادر در اثر عدم درمان آبسه دندان می تواند جان نوزاد را نیز تهدید کند.

علاوه بر رعایت بهداشت دهان و دندان، لازم است مادر در طول دوره بارداری و شیردهی از مکمل های ضروری برای سلامت استخوان و دندان ها استفاده کند.

مادر شیرده باید در طول روز آب کافی مصرف کند تا از خشک شدن دهان خود جلوگیری کند. خشکی دهان برای مادر شیرده خطرناک است چراکه او را در معرض بیماری های دهان و دندان، بیماری های لثه و پوسیدگی دندان قرار می دهد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تاثیر تغذیه با شیر مادر بر سلامت دندان نوزاد با دندانپزشک اطفال مشورت کنید.

منبع:

mouthhealthy

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *