بهداشت دهان و دندان برای سیگاری ها:

نیازی به سوال کردن نیست و پاسخ نیز کاملا مبرهن است. سیگار کشیدن برای شما بد است. در حالی که اغلب در مورد ارتباط سیگار با سرطان هشدار داده شده است، دندانپزشکان نیز دلیل خود را برای توصیه به ترک سیگار دارند. آیا تا به حال به تاثیر سیگار بر دندان های خود فکر کرده اید؟ آیا رعایت بهداشت دهان و دندان برای سیگاری ها می تواند کمکی به این افراد بکند؟ آیا می توان از اثرات مخرب دخانیات بر دندان پیشگیری کرد؟ ابتدا بهتر است از اثرات این ماده بر دهان و دندان باخبر شد، شاید این آگاهی انگیزه ای برای ترک سیگار باشد.

نکات بهداشت دهان و دندان برای سیگاری ها و تاثیر سیگار بر دندان:

سیگار کشیدن می تواند به دندان ها، لثه و دهان شما آسیب جدی وارد کند. اگر در مورد مزیت ترک سیگار دچار تردید هستید، بهتر است در ادامه تاثیر سیگار بر دندان را با یکدیگر مرور کنیم.

لکه شدن دندان:

همه ما مشتاق لبخندی سالم و جذاب هستیم. اما استفاده از سیگار باعث تجمع نیکوتین و زرد شدن دندان ها می شود. از آنجا که مسواک زدن به تنهایی برای رفع این لکه ها از روی دندان کافی نیست، افراد سیگاری که مایل به داشتن دندان های سفید هستند باید بیشتر به دندانپزشک مراجعه کنند. جرمگیری چند ماه یکبار و بهداشت دهان و دندان برای سیگاری ها تنها راه خلاصی از عوارض نیکوتین است. البته راه بهتر ترک سیگار است.

بوی بد دهان:

بوی بد دهان تصویر خوبی از شما در ذهن سایرین به جا نمی گذارد. از آنجا که بوی بد دهان عارضه معمول سیگار کشیدن است، تنها راه حل ترک این ماده است زیرا در طولانی مدت حتی بهداشت دهان و دندان برای سیگاری ها نیز کمکی نخواهد کرد. سیگار کشیدن همچنین می تواند حس بویایی و قوه چشایی شما را نیز کاهش دهد.

بیماری های لثه:

بیماری لثه، که بیماری نیز پریودنتال نامیده می شود، عفونت لثه ای است که با تجمع باکتری در دهان، تشکیل پلاک و تارتر و نفوذ آن به خط لثه ایجاد می شود. در صورت عدم درمان، بیماری لثه می تواند به درد و از دست رفتن دندان منجر شود. بر اساس تحقیقات ریسک ابتلا به بیماری های لثه در افراد سیگاری بسیار بیشتر از افراد غیر سیگاری است. در واقع هر چه فرد مدت زمان بیشتری سیگار بکشد و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان برای سیگاری ها بیشتر باشد، احتمال ابتلای وی به بیماری نیز بیشتر می شود. اما چرا سیگاری ها و دیگر کاربران توتون و تنباکو بیشتر آسیب پذیر هستند؟ سیگار کشیدن سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند، بدین ترتیب مبارزه و از بین بردن میکروب های درون دهان برای بدن دشوار می شود. توجه به علائم زیر از نکات بهداشت دهان و دندان برای سیگاری ها است:

  • لثه، نارنجی یا قرمز رنگ، تورم یا خونریزی در آن
  • درد در حین جویدن
  • دندان های حساس یا سست
  • تحلیل و عقب نشینی لثه

سرطان دهان:

در حالیکه به طور مداوم از سرطان ریه در ارتباط با مصرف سیگار صحبت می شود، این تنها سرطان مرتبط با سیگار نیست. سرطان های دهانی شامل سرطان لب ها، زبان، گلو، سینوس ها، گونه ها، قشر سخت و نرم و کف دهان از عوارض مرتبط با سیگار هستند. در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع، این سرطان ها می توانند کشنده باشند و حتی بهداشت دهان و دندان برای سیگاری ها نیز کمکی به کاهش تاثیر این ماده بر بافت نمی کند.

علائم هشداردهنده زیر باید توسط پزشک از نظر وجود سرطان بررسی شوند:

  • تورم یا وجود توده یا مناطق پوسته شده روی لب ها یا دهان
  • تکه هایی به رنگ قرمز یا سفید در دهان
  • خونریزی ناگهانی در دهان
  • بلع و جویدن سخت و درد هنگام حرکت دادن فک و زبان
  • احساس وجود چیزی در گلو
  • زخم های پایدار که درمان نمی شوند
  • تغییر در جویدن
  • تغییر در جایگذاری پروتز دندان مصنوعی
  • درد گوش یا گلو

با افزایش احتمال تغییر رنگ دندان ها، تنفس بد بو، بیماری های لثه، از دست رفتن دندانها، کند شدن بهبودی زخم و احتمال سرطان دهان، سیگاری کشیدن چیزی بیشتر از یک عادت زننده است.

بهداشت دهان و دندان برای سیگاری ها:

در حالی که ترک سیگار بهترین راه برای تضمین سلامت دهان و دندان است، رعایت بهداشت دهان و دندان برای سیگاری ها نیز می تواند به کاهش اثرات مخرب آن کمک کند.

با توجه به ریسک و عوارض سیگار بر سلامت دهان و دندان، ضروری است که سیگاری ها هیچ یک از نوبت های معاینه دندان های خود را از دست ندهند. در طول این جلسات، دندانپزشک باید به وجود نشانه های بیماری لثه و سرطان دهان دقت کند. تمام افراد باید هر شش ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه کنند، اما سیگاری ها باید بیشتر مراجعه کنند.

با مراجعه به مطب دندانپزشک، سیگاری ها می توانند از فواید جرم گیری دندان نیز بهره مند شوند. داشتن برنامه مشخص بهداشت دهان و دندان برای سیگاری ها ضرورت دارد. سیگاری ها باید هر روز از مسواک، نخ دندان، دهانشویه و مسواک تمیز کننده زبان استفاده کنند. افراد سیگاری باید از مسواکی با برس های محکم تر استفاده کنند تا لکه ها راحت تر پاک شود و از خمیردندان مخصوص نیز برای این کار بهره ببرند. این نوع خمیر دندان ها می توانند ضمن درخشان کردن دندان ها، بوی بد دهان را نیز از بین ببرند.

پرهیز از مصرف مواد غذایی رنگدانه دار یکی از نکات بهداشت دهان و دندان برای سیگاری ها است. سیگار خود باعث زرد شدن دندان ها می شود. این مشکل می تواند با مصرف مواد غذایی رنگدانه دار مانند چای، قهوه و انواع سس های گوجه فرنگی تشدید شود. این افراد باید هر سال به طور منظم از روش های سفید کردن دندان ها برای داشتن ظاهر زیباتر استفاده کنند. برای انتخاب بهترین روش سفیدکردن دندان با دندانپزشک خود مشورت کنید.

افراد سیگاری باید سلامت خود را تحت نظر داشته باشند. هر گونه درد در صورت، دهان و گردن می تواند نشانه خطر باشد و مراجعه به پزشک ضروری است. وجود تورم در دهان، ضایعه، خونریزی و تاول در هر قسمتی از بافت نرم دهان نیاز به معاینه توسط دندانپزشک دارد. این علائم می توانند نشانه ای از وجود مشکلی جدی باشند.

پریودنتیست متخصصی است که به سلامت لثه های شما می پردازد. برای پیشگیری از بروز مشکل هر شش ماه یکبار به این متخصص مراجعه کنید تا از بهداشت دهان و دندان برای سیگاری ها اطمینان حاصل شود. از آنجا که خونریزی بافت لثه و قرمزی آن در اثر بیماری لثه در افراد سیگاری کمتر واضح است، تشخیص یک متخصص ضروری است.

منبع:

 mainstreetsmiles

wilkdental

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *