ترک خوردگی گوشه لب: همه چیز درباره آن
ترک خوردگی گوشه لب باعث ایجاد ضایعات قرمز متورم در گوشه های بیرونی لب می شود. این عارضه می تواند در دو گوشه لب رخ دهد. این عارضه التهابی است و ممکن است چند روز طول بکشد یا به صورت مشکلی مزمن دیده شود. این مشکل می تواند تمامی افراد از جمله نوزادان را تحت تاثیر قرار دهد. ابتلا به این مشکل، علاوه بر تحت تاثیر دادن زیبایی بیمار، وی را برای ادامه زندگی روزمره، حرف زدن و غذا خوردن با مشکل مواجه می کند.
علائم ترک خوردگی گوشه لب:
علائم این عارضه به طور انحصاری در گوشه دهان دیده می شود. علائم می توانند دردناک و ناراحت کننده باشند. علائم بیماری می تواند از قرمزی خفیف تا ایجاد تاول های باز و خونریزی دهنده متفاوت باشد.
در صورتی که دچار ترک خوردگی گوشه لب شوید، گوشه لب ها ممکن است دچار علائم زیر شود:
- خونریزی
- قرمزی
- تورم
- ترک
- تاول
- حساسیت و شکنندگی پوست
- خارش
- پوسته پوسته شدن
- درد
سایر علائم عبارتند از:
- طعم بد در دهان
- احساس سوزش در گوشه لب ها
- خشکی لب
- اشکال در خوردن در نتیجه التهاب
عامل ابتلا به ترک خوردگی گوشه لب چیست؟
عوامل مختلفی باعث ابتلا به ترک خوردگی گوشه لب می شود. رایج ترین عامل ابتلا به عفونت قارجی در اثر بزاق است.
اگر بزاق در گوشه لب ها به دام بیوفتد باعث ایجاد ترک در لب می شود. افرادی که برای کاهش درد یا خشکی لب ها، آنها را لیس می زنند باعث ابتلا به این مشکل می شوند. بزاق اضافه در گوشه لب ها می ماند و به محیط مناسبی برای رشد قارچ تبدیل می شود.
ویروس ها و باکتری ها نیز می توانند مسئول ابتلا به این مشکل باشند.
برخی از افراد بیشتر از دیگران مستعد ابتلا به این مشکل هستند، از جمله:
- افرادی که دارای لب بالایی آویزان هستند که زاویه لب ها در گوشه را عمیق تر می کند.
- افرادی که دچار قارچ دهان هستند
- افرادی که به طور متناوب از آنتی بیوتیک استفاده می کنند
- افرادی که پوست های حساس دارند
- افرادی که دچار بیماری های التهابی مانند بیماری کوهن هستند
- بیمارانی که تحت درمان ارتودنسی قرار دارند
- افراد سیگاری
- افرادی که دچار کم خونی، دیابت و سرطان هستند
برخی عادات نیز می توانند علت ابتلا به این مشکل به شمار روند. برخی از افراد عادت دارند گوشه های لب خود را در حال حرف زدن یا برای تمرکز بیشتر دائما خیس کنند. این عادت به خصوص در کودکان بیشتر دیده می شود. ترک این گونه عادت ها دشوار است و به تمرین و تمرکز نیاز دارد. بهتر است والدین دقت بیشتری به رفتارهای کودک خود داشته باشند، و در صورت مشاهده چنین حرکتی او را از آن بازدارند.
ارتودنسی و ترک خوردگی گوشه لب:
از جمله افرادی که مستعد ابتلا به ترک خوردگی گوشه لب هستند، بیمارانی است که تحت درمان ارتودنسی قرار دارند. وجود بریس و ابزارهای ارتودنسی در دهان باعث می شود که ترشح بزاق بیشتر شود. ارتودنسی و ابزارهای مورد استفاده در آن باعث بروز عوارضی برای بیمار می شود که یکی از آنها ترک خوردن گوشه های لب است. برای پیشگیری از بروز بسیاری از این عوارض اقداماتی وجود دارد که برای اطلاع از آنها می توانید از راهنمایی های دندانپزشک خود و مطالب ما در ارتباط با ارتودنسی استفاده کنید.
تشخیص ترک خوردگی گوشه لب چگونه انجام می شود؟
از آنجا که ترک خوردگی گوشه لب می تواند نشانه عفونت قارچی یا باکتریایی باشد، برای درمان آن باید از مشورت پزشک استفاده کرد. پزشک می تواند ابتلا به این مشکل را تشخیص دهد. اگر تحت درمان ارتودنسی قرار دارید، با ارتودنتیست خود مشورت کنید. در صورتی که عارضه به درمان پزشک عمومی و ارتودنتیست پاسخ نداد، برای تشخیص تخصصی به متخصص پوست مراجعه کنید.
پزشک پوست شما را بررسی خواهد کرد، و درباره التهاب پوستی در جای دیگری از بدن سوال می کند. سابقه خانواده و سوابق پزشکی شما در رابطه با ابتلا به عفونت قارچی بررسی می شود. ابتلا به بیماری و داروهای مصرفی شما بررسی خواهد شد.
پزشک از گوشه لب های شما نمونه ای برای کشت می گیرد تا برای بررسی بیشتر به آزمایشگاه فرستاده شود. این روند درمانی تشخیص قطعی را ممکن می سازد.
آیا ترک خوردگی گوشه لب می تواند باعث عارضه ای شود؟
در حالی که درمان بسیاری از موارد ترک خوردگی لب ساده است، برای درمان قطعی پزشک باید عامل اصلی را تشخیص دهد.
در صورتی که عارضه در اثر ابتلا به عفونت قارچی باشد، که در اکثر موارد این طور است، عفونت ممکن است به پوست ناحیه اطراف گسترش یابد. این امر باعث ایجاد دشواری در درمان می شود و ظاهر بیمار را ناخوشایند می کند.
درمان ترک خوردگی گوشه لب چگونه است؟
عامل اصلی ترک خوردگی گوشه لب درمان را مشخص خواهد کرد. اگر پزشک به کمبود مواد مغذی مشکوک شود، مکمل های ضروری را برای شما تجویز خواهد کرد. مکمل های آ و ث برای درمان بیماری مفید هستند. بدین منظور از شما خواسته می شود که روزی دو بار از مکمل های خود استفاده کنید تا کمبود بدن شما برطرف شود.
در صورتی که قارچ عامل بیماری باشد، برای شما کرم ضدقارچ موضعی تجویز می شود. اگر عامل بیماری عفونت باکتریایی باشد، از آنتی بیوتیک برای درمان شما استفاده خواهد شد.
سایر روش های درمانی عبارتند از:
- استفاده از محلول ضدعفونی کننده موضعی برای تمیز نگه داشتن زخم
- استفاده از کرم موضعی حاوی استروئید
برای درمان ترک خوردگی لب می توانید از درمان های خانگی نیز استفاده کنید:
استفاده مرتب از نرم کننده لب برای پیشگیری از ترک لب موثر است.
استفاده از روغن نارگیل در گوشه های لب می تواند به عنوان مانعی در برابر بزاق عمل کند. اگر تحت درمان ارتودنسی قرار دارید و بزاق در گوشه های لب شما جمع می شود، از روش های فوق برای پیشگیری از ترک خوردگی گوشه لب استفاده کنید.
زمانی که پزشک عامل اصلی بیماری را تشخیص دهد، معمولا عارضه به خوبی به درمان پاسخ می دهد. در بسیاری از موارد، درمان خانگی برای خلاصی از مشکل کافی است.
در صورتی که از درمان های خانگی استفاده کرده اید و مشکل شما طی دو هفته حل نشد، به پزشک یا دندانپزشک خود مراجعه کنید.
تعقیب
[…] ترک گوشه های لب: […]
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.