بلعیدن براکت ارتودنسی: چه باید کرد؟

وای! یکی از براکت های خود را بلعیده اید و حالا نمی دانید چه کار کنید. خوشبختانه، این حالت نادر است، اما ممکن است رخ دهد. بلعیدن براکت ارتودنسی آخر دنیا نیست، بلکه یکی از موارد اورژانس دندانپزشکی به شمار می رود. در ادامه اقدامات لازم برای حفظ سلامت آمده است.

چرا این اتفاق می افتد؟

بلعیدن براکت ارتودنسی معمولا زمانی رخ می دهد که فرد تلاش می کند براکت شکسته را اصلاح کند. ترمیم بریس ها بدون کمک گرفتن از ارتودنتیست مشکل زا است، زیرا ممکن است به طور غیر عمد باعث شل شدن کامل براکت و جدا شدن آن شوید. از این رو، ممکن است به طور تصادفی براکت را ببلعید.

شکستن براکت ارتودنسی موقعیتی است که اغلب بیمارانی که از درمان ارتودنسی استفاده می کنند، آن را تجربه می کنند. براکت و سیم های اتصال دهنده آنها شکننده هستند و دلایل زیر موجب شکسته شدن آن می شود:

  • مصرف مواد غذایی اشتباه
  • وارد کردن آسیب به دهان
  • مسواک زدن نادرست دندان ها یا وارد کردن فشار بیش از حد بر آنها
  • استفاده نادرست از خلال دندان یا نخ دندان

اگر اتفاقی برای دندان های شما رخ دهد نیز ممکن است، براکت ها شل شوند. بلعیدن براکت ارتودنسی در ورزشکاران یا کودکانی که در حال بازی هستند دیده می شود. وارد شدن ضربه به صورت باعث شکستن براکت می شود. به این افراد توصیه می شود که از گارد دهان استفاده کنند.

پس از بلعیدن بریس ارتودنسی چه باید کرد؟

در صورت بلعیدن براکت ارتودنسی نگران نباشید. آنقدر که فکر می کنید جدی نیست و ممکن است اصلا اتفاقی برای شما نیافتد. اما باید سلامت خود را تحت نظر بگیرید و در صورت مشاهده علائم مشکوک هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.

با این حال در برخی موارد لازم است به دندانپزشک مراجعه کنید. در چه شرایطی باید به پزشک مراجعه کنید؟

علائمی که به رسیدگی پزشکی نیاز دارند:

ابتدا باید مشخص شود که براکت بلعیده شده کدام مسیر را در انتهای گلوی شما طی کرده است. آیا وارد ریه شده یا در مسیر مری پایین رفته است؟ برای این کار وضعیت تنفسی خود را بررسی کنید. اگر در تنفس اشکال دارید، دچار تنگی نفس و درد در قفسه سینه هستید، باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید. مهم ترین مشکل ناشی از بلعیدن براکت ارتودنسی زمانی دیده می شود که براکت در ریه گیر می کند. این حالت نادر است و در درصد بالایی از موارد شی وارد شده به انتهای گلو، وارد مسیر مری می شود. اما گاهی از روی بدشانسی، شی راه خود را به سوی مسیر تنفسی پیدا می کند و وارد ریه می شود. براکت در هر جایی از این مسیر که گیر کند، باعث اشکال در تنفس و درد در قفسه سینه می شود.

هر چند گفته شد بلعیدن براکت ارتودنسی مشکل چندانی ایجاد نمی کند، اما در برخی موارد می تواند موجب درد شکمی و تهوع شود که می تواند به دلیل آزاد شدن مواد شیمیایی در اثر تماس با اسید معده باشد. اگر پس از بلعیدن براکت ارتودنسی دچار درد معده شدید و براکت از بدن شما دفع نشده است، لازم است به یک متخصص دستگاه گوارش مراجعه کنید. درد شکمی، تهوع و عدم خروج براکت می تواند نشانه گیر کردن آن در جایی در سیستم گوارشی باشد.

در هر یک از این موارد، باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید تا از شما رادیوگرافی به عمل آید و مشخص شود براکت در کجای بدن شما قرار دارد.

چه بلعیدن براکت ارتودنسی یا تکه ای از سیم یا روکش دندان، به هر حال این شی جایی در بدن شما ندارد. پزشک با توجه به شرایط شی در بدن، اقدامات درمان را مشخص خواهد کرد.

به ندرت به جراحی نیاز است که معمولا کمتر از یک درصد بیماران را شامل می شود. حتی اگر به جراحی نیاز باشد، جراحی روندی ساده است.

در نهایت پس از درمان، به یاد داشته باشید که باید به ارتودنتیست خود مراجعه کنید تا براکت ها ترمیم شوند.

براکت چه زمانی از بدن خارج می شود؟

دستگاه گوارش انسان دارای اسیدیته در مقیاس pH 1.5 تا ۴٫۰ است. معده از اسید هیدروکلریک و پپسین برای تجزیه غذا استفاده می کند. براکت یا سیم براکت فرو می رود و بخشی از این روند می شود. بنابراین تا زمانی که براکت وارد ریه نشده باشد، احتمال خروج طبیعی آن از بدن زیاد است. معمولا قسمت بزرگی از فلز در اسید معده حل می شود و اگر چیزی از آن باقی بماند از بدن خارج می شود. معمولا ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد براکت بلعیده شده از بدن خارج می شود.

می توانید از بلعیدن بریس ارتودنسی جلوگیری کنید:

بلعیدن بریس ارتودنسی واقعا ناگوار است، پس بهتر است از آن پیشگیری کنید. از بریس های خود به خوبی مراقبت کنید و جلسات معاینه ارتودنسی را جدی بگیرید. اگر بریس های شما شل شده اند، اجازه دهید این کار را ارتودنتیست یا دندانپزشک شما انجام دهد. تا زمان رسیدن به مطب دندانپزشک، وضعیت سیم ها را بررسی کنید. بر اساس نظر انجمن دندان پزشکی آمریکا، باید سیم های بسیار بلند یا بیرون زده را با دقت و تا جایی که به دندان نزدیک تر است، با استفاده از یک ناخن گیر کوچک بچینید. دقت کنید که به سایر براکت ها و سیم ها و بافت داخل دهان خود آسیب وارد نکنید. هر گونه سیم اضافی را مجددا به سطح دندان بچسبانید و با استفاده از وکس روی آن را بپوشانید تا قبل از رسیدن به دندان پزشک به بافت داخل دهان یا گونه شما آسیب وارد نکند. از دست زدن بی مورد به بریس ها خودداری کنید و از خوردن مواد غذایی سخت و ترد خودداری کنید. موقع ورزش کردن یا بازی مراقب صورت خود باشید. بهتر است برای آشنایی با مراقبت از براکت ارتودنسی و اصول تغذیه به مطالب پیشین ما رجوع کنید.

با مراجعه به یک ارتودنیست مجرب می توانید به طور کامل از عدم بروز چنین حادثه ای اطمینان حاصل کنید. دندانپزشکان کلینیک ما نه تنها ماهر هستند بلکه در این زمینه تجربه بالایی نیز دارند. چنانچه در این مورد به کمک نیاز دارید، همین امروز با ما تماس بگیرید.

منبع:

lecroydental

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *