جراحی پیوند استخوان فک: همه چیز درباره آن
اصلا غیر طبیعی نیست که بیمار برای مشاوره پیش از دریافت ایمپلنت به مطب جراح مراجعه کند و به او گفته شود که به جراحی پیوند استخوان فک نیاز دارد تا نتیجه درمان تضمین شود. در ابتدا شاید ترسناک برسد، اما واقعیت است که این جراحی امروز روشی بسیار ساده، رایج، قابل پیش بینی و بدون درد است.
برای افرادی که یک یا چند دندان خود را از دست داده اند، زیبایی بخشی جراحی ایمپلنت دندان مانند معجزه است. ظاهر و عملکرد دندان در این روش بسیار مشابه دندان طبیعی است و یک ایمپلنت موفقیت آمیز اصلا قابل تشخیص نیست. با این حال، هر جراحی شامل جنبه های مختلفی می شود و جراحی ایمپلنت نیز از این مورد جدا نیست. یکی از چیزهایی که بیمار باید از آن آگاه باشد، احتمال نیاز به جراحی پیوند استخوان فک است.
چرا ممکن است به جراحی پیوند استخوان فک نیاز شود؟
زمانی که مدت زیادی از افتادن دندان و نبود آن در فک گذشته باشد، استخوان فک تحلیل می رود. فرآیند تحلیل استخوان عملکرد طبیعی بدن در استفاده مجدد از بافت استخوانی است که دیگر استفاده نمی شود. زمانی که بافت نرم و استخوان فک تحت فشار و تحریک کافی قرار نگیرد، به تدریج تحلیل می رود و توسط بدن جذب می شود. پیش از این استخوان فک، این فشار را از دندان در هنگام غذا خوردن و جویدن آن دریافت می کرد. فشار از دندان به ریشه و از ریشه به استخوان فک منتقل می شد. این فشار برای ادامه بازسازی و تقویت استخوان فک ضروری است.
بیماری لثه، عفونت استخوان فک، آسیب رسیدن به استخوان فک در اثر تروما و تصادف، آسیب به استخوان در اثر کشیدن نادرست دندان و از این قبیل از علل نیاز به جراحی پیوند استخوان فک به شمار می روند.
ایمپلنت چیست؟
ایملپنت دندان از دو قطعه تشکیل شده است:
یک پست فلزی که در استخوان فک قرار می گیرد و مانند ریشه دندان عمل می کند . یک اباتمنت که روی قطعه اول پیچ می شود. سپس یک تاج روی اباتمنت قرار می گیرد تا ظاهر دندان تکمیل شود.
بر اساس دستورالعمل جراحی فک و صورت، در صورتی که جراح تشخیص دهد استخوان فک شما نازک و نرم است و نمی تواند ایمپلنت را در خود نگه دارد، به شما اطلاع می دهد که باید تحت جراحی پیوند استخوان فک قرار گیرید. اگر استخوان فک نتواند ایمپلنت را در جای خود نگه دارد، باعث شکست درمان می شود.
در جراحی پیوند استخوان فک، جراح بخشی از استخوان را از قسمتی از بدن می گیرد و به عنوان مواد پیوند از آن استفاده می کند تا آن را به استخوان فک پیوند بزند. سپس، باید صبر کنید، که اغلب چند ماه طول می کشد، تا مواد پیوند با استخوان اطراف به خوبی ادغام شود و به خوبی در استخوان فک پیوند بخورد. در این شرایط، پیوند باعث ایجاد استخوانی محکم و جدید می شود که می تواند از استحکام ایمپلنت حمایت کند.
آیا می شود جراحی پیوند استخوان فک را همراه با ایمپلنت انجام داد؟
اگر به یک پیوند جزئی نیاز داشته باشید، می توانید هر دو جراحی را با هم انجام دهید، اما این جراح صورت و فک است که باید تصمیم نهایی را بگیرد. یک جراحی پیوند استخوان فک موفقیت آمیز از ایمپلنت شما حمایت کافی را می کند.
زمانی که جراحی پیوند استخوان فک تکمیل شود، ادامه درمان ایمپلنت می تواند انجام شود. همانند بسیاری از جراحی خا، باید سابقه پزشکی خود را با جراح در میان بگذارید و از خطرات و مزایای این روش باخبر شوید. زمانی که دندانپزشک شما را کاندیدای خوبی برای این روش درمانی تشخیص دهد، می توانید از داشتن یک لبخند زیبا مطمئن شوید.
چند نوع روش برای جراحی پیوند استخوان فک وجود دارد؟
به طور کلی دو نوع روش برای جراحی پیوند استخوان فک وجود دارد. اولین روش را لیفت سینوس می خوانند که در آن مقدار بافت استوان در حفره سینوس در فک بالا اصلاح می شود. معمولا استخوان فک در این ناحیه نازک است و نمی تواند به خوبی از ایمپلنت حمایت کند. در این روش لایه بین استخوان فک و سینوس بالاتر برده می شود و با مواد استخوانی پر می شود.
روش دوم برای تقویت استخوان در جراحی پیوند استخوان فک روشی به نام افزایش ریج است. در این روش ارتفاع و پهنای استخوان فک افزایش می یابد تا بتواند به خوبی از ایمپلنت حمایت کند.
از چه موادی برای جراحی پیوند استخوان فک استفاده می شود؟
از مواد پیوند استخوانی و تکنیک های مختلفی برای این روش استفاده می شود. نوع پیوند استفاده شده به محل و میزان استخوان تحلیل رفته بستگی دارد.
بافت استفاده شده برای پیوند ممکن است از بدن خود شخص برداشت شده باشد یا برای جراحی از بانک ذخیره کننده بافت یا منابع انسانی دیگر استفاده شود. این مواد پیوند استخوانی برای ایمنی و کار آزمایی کامل مورد تحقیق قرار گرفته شده اند .
مراقبت های پس از جراحی پیوند استخوان فک شامل چه اقداماتی است؟
پس از جراحی پیوند استخوان فک مقداری ناراحتی و درد طبیعی است. ایجاد تورم و کبودی نیز انتظار می رود. با این حال، درد را می توانید با داروهای مسکن تجویز شده توسط جراح کنترل کنید. درد و کبودی از ۱۰ تا ۱۴ روز پس از جراحی برطرف می شود.
پس از جراحی، می توانید بسیاری از کارهای روزمره خود را انجام دهید. اما برای بازگشت به فعالیت های سنگین و مشغله های کاری باید با جراح خود مشورت کنید. با این حال، در چند ساعت اول پس از جراحی باید استراحت کنید.
شستشوی دهان و مصرف مایعات داغ در روز جراحی ممنوع است.
برای کنترل درد و تورم از کمپرس یخ استفاده کنید.
چند روز پس از جراحی می توانید دهان خود را با ملایمت مسواک بزنیدو
تا هفت روز پس از جراحی دهان خود را با محلول آب و نمک شستشو دهید.
مصرف سیگار پس از جراحی پیوند استخوان فک ممنوع است و فرآیند بهبودی را کند می کند.
داروهای خود را تا مدت تجویز شده به طور کامل مصرف کنید.
برای کنترل خونریزی از یک گاز استریل استفاده کنید و آن را روی محل زخم بین دندان های خود فشار دهید.
در صورتی که درد، خونریزی و تورم غیر قابل کنترل است، به دندانپزشک مراجعه کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.