قالب گیری دندان: چه چیزی در انتظار شماست؟
مراقبت از سلامت دندان ها اهمیت زیادی دارد. اما گاهی تصادف یا عدم رعایت بهداشت دهان و دندان باعث می شود که دندان دچار آسیب شدید شده و از بین برود. برای جایگزین کردن دندان از دست رفته یا نجات آن حتی در شرایط سخت (عصب کشی) از روش هایی مانند بریج، روکش دندان و ایمپلنت استفاده می شود. برای اطمینان از تطابق روکش دندان، بریج و دیگر روش های جایگزینی دندان با وضعیت دندان ها و فک، از دندان بیمار قالب گیری می شود. قالب گیری دندان باعث ایجاد مدل دقیقی از دهان و دندان شما می شود و دندان ساخته شده دقیقا مشابه مدل طبیعی آن ساخته خواهد شد. قالب گیری صحیح باعث می شود که دندان ساخته شده بافت نرم و حساس دهان را در داخل گونه و لثه آزار ندهد و موجب فرسایش سایر دندان ها نشود.
در عین حال، قالب گیری دندان از گام های مقدماتی برای بسیاری از درمان های دندانپزشکی و ساخت ابزارهای ارتودنسی است. ما در کلینیک دندانپزشکی پردیس با استفاده از بهترین متخصصان دندانپزشکی تلاش می کنیم که کلیه مراحل کار با کمترین میزان ناراحتی و بالاترین شباهت به وضعیت دندان ها انجام شود تا نتیجه درمان طبیعی و مناسب باشد. در ادامه با این روش در دندانپزشکی آشنا می شویم.
چرا قالب گیری دندان انجام می شود؟
قالب گیری دندان یکی از گام های اصلی برای دریافت روکش و بریج دندان برای اصلاح و درمان دندان شکسته، عصب کشی شده یا ترک خورده است. در بسیاری از موارد، این روش تنها برای درمان یک دندان انجام می شود.
زمانی که قالب گیری دندان انجام می شود، دندانپزشک می تواند یک روکش یا بریج موقت بسازد تا به خوبی روی ساختار دندان حامی قرار گیرد و به خوبی با دندان مخالف تطبیق داشته باشد. هیچ دو دندانی کاملا شبیه به هم نیستند. بنابراین، نتایج همیشه فردی خواهد بود.
قالب گیری صحیح از دندان:
برای قالب گیری دندان، دندانپزشک دور دندان مورد نظر را پر می کند تا از تناسب آن اطمینان حاصل کند. این کار کمی باعث ناراحتی بیمار می شود، به خصوص اگر این کار برای دریافت روکش دندان باشد.
زمانی که دندان آماده می شود، از محلی که به روکش نیاز دارد قالب گیری می شود. زمانی که مواد قالب گیری سخت می شوند، از جای خود برداشته می شوند. بدین ترتیب تجسم خوبی از دهان شما به دست می آید. این تجسم قالب ایده آلی خواهد بود که مواد مخصوصی برای روکش نهایی در آن ریخته شده و دندان مورد نظر ساخته می شود. قالب گیری دندان روشی سریع و بدون دندان است که در آن دندانپزشک مواد قالب گیری را روی دندان قرار می دهد و برمی دارد. کل روند قالب گیری دندان تنها چند دقیقه طول می کشد.
مواد قالب گیری:
موارد قالب گیری کیفیت خاصی دارند که به دندانپزشک امکان ثبت دقیق ترین جزئیات را از دندان و بافت اطراف می دهد. دستیار دندانپزشک مسئول آگاهی از انواع مختلف مواد قالب گیری در مطب، ایجاد ماده قالب گیری، روش کار، مخلوط کردن مواد و کمک به روند قالب گیری است.
برای این کار از تری های مختلفی برای قالب گیری استفاده می شود که برخی برای پوشش نیمی از قوس فک، برخی برای پوشش دندان های جلو و برخی برای پوشش قوس کامل فک هستند.
قالب گرفته شده از دندان نگاره منفی از دندان و ساختارهای اطراف آن است. زمانی که قالب گیری توسط گچ ریخته گری می شود تا مدل ایجاد شود، نگاره مثبت از دندان و ساختارهای اطراف آن درست می شود. این مدل به عنوان کست شناخته می شود.
مراحل نهایی قالب گیری دندان توسط آزمایشگاه و متخصص مربوط انجام می شود و دندان برای بیمار ساخته می شود. این دندان به کلینیک فرستاده می شود تا نصب شود. دقت در انتخاب رنگ و تطابق آن با بایت بیمار هنر آزمایشگاه و دندانپزشک است. در موارد کمی، روکش ساخته شده فاقد تطابق مناسب از نظر رنگ و سایز است و لازم است مجددا از دندان بیمار قالب گیری شده و به آزمایشگاه فرستاده شود.
در طول این مدت یک روکش یا بریج موقت از دندان شما محافظت می کند. در مطالب پیشین در مورد روکش موقت و مراقبت از آن توضیح داده شد که توصیه می کنیم آن را مطالعه کنید.
ناراحتی جزئی:
تنها دو موضوع وجود دارد که ممکن است در هنگام قالب گیری دندان باعث ناراحتی بیمار شود. اول طعم مواد مورد استفاده برای کار و دوم احساس تهوع در هنگام انجام کار. مشکل دوم به میزان حساسیت شما به ورود اجسام به دهانتان بستگی دارد. مواد قالب گیری دندان دارای طعم دهنده نیستند و طعم آنها تنها در زمان قالب گیری حس می شود.
می توانید پس از قالب گیری دندان، از دندانپزشک بخواهید که یه لیوان آب به شما بدهد یا از دهانشویه برای تغییر طعم دهان خود استفاده کنید.
حالت تهوع در زمان قالب گیری دندان:
حالت تهوع در درمان دندانپزشکی حالت رایجی است که بیماران زیادی دچار آن می شوند. تهوع به دلیل حساسیت بیش از حد بیمار در اثر ورود اجسام به دهانش ایجاد می شود. حالت تهوع در زمان انجام رادیوگرافی، ترمیم دندان های خلفی و قالب گیری دندان رایج است. اگر در زمان انجام کار بر روی دندان هایتان احساس تهوع می کنید، تلاش کنید از راه بینی نفس بکشید یا از دندانپزشک بخواهید که در صورت امکان درمان به صورت نشسته انجام شود. حالت خوابیده باعث تحریک بیشتر گلو می شود. دو روش فوق می توانند به تنها مشکل تهوع شما را در زمان قالب گیری دندان برطرف کنند. در مطالب پیشین در مورد تهوع در هنگام رادیوگرافی و درمان های دندانپزشکی به طور کامل توضیح داده شد و تکنیک هایی برای کنترل تهوع پیشنهاد شد. توصیه می کنیم برای آشنایی بیشتر این مطالب را مطالعه کنید.
زمانی که قالب گیری دندان انجام شود، دندانپزشک برای شما روکش یا بریج موقت را نصب خواهد کرد تا روکش یا بریج نهایی توسط آزمایشگاه ساخته شود و به کلینیک فرستاده شود. هدف از انجام تمامی مراحل فوق، ساخت دندان یا دندان هایی است که لبخندی زیبا و طبیعی را به شما هدیه می دهد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.