آیا ارتودنسی بعد از ایمپلنت دندان، روکش و لمینت امکان پذیر است؟

ارتودنسی درمان محبوبی در بین بسیاری از بیماران نیست. برخی دیگر نیز به دلیل بی توجهی خانواده یا نبود منابع مالی در دوره نوجوانی نتوانسته اند برای درمان مراجعه کنند. در هم ریختگی دندان ها با افزایش سن یا به دلیل فشار حاصل از دندان عقل نیز محتمل است. این در حالی است که بیمار ممکن است در سال های قبل درمان هایی مانند ایمپلنت دندان، روکش، ونیر و لمینت را انجام داده باشد. برای این بیماران سوال است که آیا انجام ارتودنسی بعد از ایمپلنت دندان امکان پذیر است یا نه.

آیا انجام ارتودنسی بعد از روکش دندان امکان پذیر است؟

روکش دندان روشی است که برای محافظت از دندان پوسیده، عصب کشی شده، دچار ترک، لب پریدگی یا شکستگی بزرگ استفاده می شود. این روش درمانی ضمن نجات دندان، باعث استحکام بیشتر آن نیز می شود. روکش دندان درمانی است که افراد ممکن است در هر سنی از آن استفاده کنند. اگر قبلا برای یک یا چند دندان خود روکش دندان انجام داده اید و به تازگی تصمیم گرفته اید تحت درمان ارتودنسی قرار بگیرید، هنوز هم برای شما این امکان وجود دارد. تفاوتی بین ارتودنسی دندان طبیعی و دندان روکش شده وجود ندارد. تنها تفاوت در آن است که برای دندان روکش شده از چسب متفاوتی برای اتصال براکت ها به روکش استفاده می شود.

در صورتی که در هم ریختگی دندان های بیمار بیش از حد نباشد، می توان از ارتودنسی نامرئی یا اینویزیلاین نیز برای مرتب کردن دندان ها استفاده کرد. این تری های سفارشی می توانند دندان را به آرامی حرکت دهند و در عین حال، هیچ نیازی به چسب وجود ندارد.

آیا می تواند دندان های پر شده را ارتودنسی کرد؟

ارتودنسی تنها باعث زیبایی لبخند شما نمی شود، سلامت آن را نیز تضمین می کند. نامرتب بودن دندان ها نه تنها زیبایی لبخند شما را از بین می برد، بلکه باعث دشواری در مسواک زدن و نخ دندان کشیدن می شود. دندان های کج و روی هم آمده محل خوبی برای تجمع پلاک و باکتری به شمار می روند و بیشتر از دندان های مرتب دچار پوسیدگی می شوند. بنابراین بسیار احتمال دارد که پیش از ارتودنسی چندین دندان شما پر شده باشند. خوشبختانه، دندان پر شده نه تنها مانعی برای ارتودنسی نیست، که حتی پیش از ارتودنسی توصیه می شود تمام دندان های پوسیده ترمیم شوند تا از بروز پوسیدگی های بعدی جلوگیری شود. به علاوه، انجام ترمیم های لازم با وجود بریس ارتودنسی دشوارتر است. بنابراین، باید پیش از شروع درمان تمام دندان ها سالم باشند. از سوی دیگر، دندان های شما از نظر استحکام بررسی خواهند شد. وجود پر کردگی بزرگ می تواند مانعی برای درمان باشد. یک دندان پوسیده با پر کردگی بزرگ نمی تواند فشار ناشی از بریس ها را تحمل کند.

آیا انجام ارتودنسی بعد از ایمپلنت دندان امکان پذیر است؟

شاید تصور می کنید از دست رفتن دندان امری است که تنها در سنین بسیار بالا رخ می دهد. اما به غیر از عدم رعایت بهداشت دهان و دندان عوامل دیگری نیز می توانند باعث از دست رفتن دندان شوند که بسیاری از آنها وابسته به سن نیستند. وارد شدن ضربه به صورت و تصادف با وسایل نقلیه از عواملی هستند که می توانند موجب از دست رفتن دندان در هر سنی شوند. هر چند روش هایی مانند بریج دندان و پروتز دندان مصنوعی جزئی نیز برای جایگزینی دندان از دست رفته وجود دارند، اما بهترین و شبیه ترین روش برای این منظور ایمپلنت دندان است. ایمپلنت خصوصیات بارز ریشه دندان را تقلید می کند و از طول عمر و استحکام بالایی برخوردار است.

بیمارانی وجود دارند که پس از ایمپلنت دندان به فکر مرتب کردن دندان های خود می افتند. مشکل آنجاست که دندانی که ایمپلنت شده باشد، به هیچ وجه حرکت نخواهد کرد. حرکت دندان های طبیعی در فک روندی پیچیده و تدریجی است که در اثر همکاری لیگامنت های متصل به ریشه دندان و استخوان فک به وجود می آید. این اثر در مورد ایمپلنت دندان وجود ندارد. بنابراین، بهتر است زمانی به فکر جایگزینی دندان از دست رفته خود بیافتید که درمان ارتودنسی شما کامل شده باشد.

در صورتی که فضای خالی در دهان شما وجود دارد، شرایط زیر محتمل است:

  • فضا با استفاده از ارتودنسی به طور خود به خود بسته می شود و نیازی به کاشت دندان از دست رفته نیست.
  • فضای دندان از دست رفته با استفاده از اسپیسر حفظ می شود و پس از تکمیل ارتودنسی، برای ایمپلنت دندان اقدام می شود.

اما مواردی نیز وجود دارد که ارتودنسی بعد از ایمپلنت دندان امکان پذیر است. بسته به محل ایمپلنت در دهان می توان از آن به عنوان پایه برای حرکت دادن سایر دندان ها استفاده کرد.

از این رو، امکان انجام ارتودنسی بعد از ایمپلنت دندان به نظر دندانپزشک شما بستگی دارد.

ارتودنسی با وجود ونیر یا لیمنت دندان:

ونیر و لمینت پوسته نازکی از جنس پرسلین یا سرامیک است که به سطح جلویی دندان چسبانده می شود تا اشکالاتی نظیر تغییر رنگ دندان، ترک، لب پریدگی و فاصله جزئی بین دندان ها را بپوشاند. اگر به دنبال انجام همزمان ونیر و ارتودنسی هستید، بهتر است از این کار منصرف شوید. اتصال بریس به ونیر یا لیمنت می تواند باعث خراش سطح آن و آسیب رسیدن به زیبایی آن شود. به علاوه، تغییر رنگ ونیر در اطراف براکت ها پس از درمان محتمل است. در موارد زیادی نیز دیده می شود که فشار براکت ها باعث جدا شدن ونیر و لیمنت از روی دندان می شود. بنابراین، بهتر است ابتدا تحت درمان ارتودنسی قرار بگیرید و پس از آن برای زیبایی دندان های خود اقدامات لازم را انجام دهید.

هر چند امکان استفاده همزمان از ارتودنسی و ونیر نیست، اما می توانید از روش های ارتودنسی نامرئی شامل اینویزیلاین برای مرتب کردن دندان های خود استفاده کنید. اینویزیلاین می تواند بدون آسیب رساندن به ونیرها، دندان های شما را در طول زمان حرکت دهد و به زیبایی لبخندتان کمک کند.

سوالات از قبیل امکان انجام ارتودنسی بعد از ایمپلنت دندان، روکش یا ونیر به بررسی و معاینه دقیق دندان ها از نزدیک نیاز دارد. اگر به معاینه و مشاوره نیاز دارید، با ما تماس بگیرید.

منبع:

charlestonorthodonticspecialists

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *